![]() |
Procesor Intel4 + koja ploča
Iako sam u početku mislio da je definitivan izbor na Athlonu 64 + pripadajuca maticna, ipak me zanima preporuka i za Intel 4
Kao prvo nije mi jasno zašto ga ima kao pin 478 i pin 775. U cemu je razlika ? Nadalje, treba mi savjet za ploču, a evo konkrentih uvjeta za ploču, što mora imati: - izbor mora biti iz Ve-mila - PCI express slot x1,x16 - PCI bar 2 slota - DDR 2 - SATA - mrežna i zvučna on board - 4 USB minimum - 1 serial i 1 LPT port Hvala |
Kao što sam ti i napisao u onom postu, nemoj odustajati od AMD-a.
EDIT: 478 i 775 su socketi za Intelove procesore, tj. na matične s Socketom 478 mogu iči samo stariji S478 procesori, a 775 je novi socket za Intelove proceve. Znači ako ideš na Intela, ploča s S755 i proc S775, nemožeš mješati (fizički ne odgovaraju). Ve-mil se i ne može pohvaliti dobrim izborom kvalitetnih PIV ploča. |
Socket 478 znači da ima toliko pinova na procu (sa donje strane), dok su kod 775 pinovi na matičnoj (proc je ravan).
btw AMD 64 je bolji od intela...:beer: |
definitivno A64 osim ako se ne baviš nekom teškom multimedijom, mada i u tome clockani A64 je bolji.
|
A64 je pravi izbor
|
Na kaj smo spali :(
|
A valjda će vam intel nešta izbacit do jeseni. :p
|
Citiraj:
|
Nije stvar u tome jeli konkurencija bolja ili jeftinija nego stvar je da preporucujes non Intel stvari. Gdje je odanost, cast, vjernost :clap:
Prokleti kapitalizam :D :clap: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od Intela nista, za Intela sve :rolleyes: :D |
Citiraj:
Za mene je AMD bolji izbor što se tiće uloženog-dobivenog, mislim na perfomanse, a ne na stabilniost i kompatibilnost ploča. Nadam se da će intel izdat nešto, pa da bude cijenom konkurentan AMDu, a perfomansama makar blizu njega... :( |
Citiraj:
Ima nas raznih.: nuts : |
http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?idgrupa={558F5E57-3E0C-4C58-A850-AA77A02F9F2
MB Gigabyte 8I945G 825 kn i šta ti se čini? |
Naj jaci amd radi na ok 2000 MHz dok intel radi na duplo vecem. Mislim da amd pokazuje bolji performens samo zbok nacina rada sa memorijom i zdog takta sabirnice koji takodjer iznosi oko 2 soma.
Po meni je intel bolji i mogu navesti jos razloga. Uzeo bi gigabyticu u ve milu. Mislim isto da ti je to samo pitanje novaca. Puno fulati nemozes. Ako nisi siguran mislim da mozes pitati i decke sa Ve-Milovog servisa pa ce ti reci nekaj pametno. Ja sa Ve- milom imam samo dobra iskustva i nadam se da ces i ti imati. |
ve-mil je totalno sranje. neda bog da ti se sta sjebe i moras odnit na servis. prijeces u penziju nego opet vidis komponente nazad. iman iskustva sa njima. pervo san maticnu ceka misec ipo dana a onom redikulu u servisu san reka da je maticna isla bogu na ispovid a drugi put graf je riknula nju san ceka samo 3-4 tjedna. tija san in zapalit ducan:fuming:
|
Nemora značiti ako ti imaš loša iskustvas ve-milom da će svi imati,istina da će te prevariti u svakom pogledu ali takvo im je osoblje zato pri kupnji kod njih treba biti dvostruko oprezan
|
evo još jedno šta kažete na 2 ipo mjeseca čekanja nove gafe da dođe, naravno u ve-mila.
|
Ja imam iskustava sa Ve-milom u zagrebu.
Moguce je da salju robi iz drugi gradova u Zagreb jer tu imaju pravi servis. A sto se tice cekanja mislim da je bitno da na kraju covijek dobije sto zeli a ne suprotno kau u nekim slucajevima |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako sam koristio Ati i samo Ati....da bi sada na kraju imao Asus N6600GT TOP. :( |
A da probate možda Socket 479 i mobilne Pentiume. Tu je dobra ploča AOpen i915Ga-HFS sa DDR-2/533, PCIe i drugim detaljima.
Ili da probate ASRock 775i65PE, koja podržava 775 socket na bazi chipseta 865, a uz AGP, dual-chanel DDR/400, podržava i procesore Pentium D i XE sa dvostrukom jezgrom. |
Cemu na ASRock kad i Asus ima svoje cedo u 865pe+s775 kombinaciji ;)
Asus p5p800 - tak nes je model :) |
Citiraj:
|
Mislim da podrzava, pogledaj na Internetu ;)
|
Intel chipseti koji podrzavaju Pentium D (Dual-core):
Intel® 955X Express chipset Intel® 945P Express chipset Intel® 945G Express chipset Intel® E7230 Chipset |
Citiraj:
|
Citiraj:
Anyway, nije Intel PentiumIV toliko los procesor koliko je neisplativ. To je onaj njihgov problem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42. |