![]() |
9800Pro se gasi monitor
Kupio sam neki dan novu grafu!
VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9800 PRO 256 bit, 128 MB, tv-out, DVI Sve sam uredno intalirao o problem je u tome što mi zgasi monitor kad na nešto kliknem neki put samo od sebe! Nakon toga moram restartati komp, isključio sam i Fast Write no ne pomaže! Stavio sam je u drugi komp i tam radi bez problema(konfa iz siga)! Isto tako bio sam stavio 9600XT(ova iz siga) u novi komp i radi ko vurica! U čemu je sad problem? Novi komfa je: MBO ASUS, s. 939, A8V Deluxe , VIA K8T800PRO, BUS 2000 MHz, serial ATA RAID, DDR 400, 1Gbps, 2xFireWire, ATX 2 AMD Athlon 64 3000+, 1800 MHz, 512 kb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (Venice core) RAM, 512 MB, DDR, PC-3500, 433 MHz, KINGMAX Kučište Centurion5 Napajanje Forton 350W 12cm VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9800 PRO 256 bit, 128 MB, tv-out, DVI FDD 1, 44 MB, 3, 5", crni HDD WD Caviar 80 GB, serial ATA, 7200 o/min., 8 MB cache DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, PIONEER DVR-109, 16x, 6x dual layer 8.5 GB, bulk |
Čim si vratio staru i sve štima, znači ostale komponente šljakaju kak treba..To random restartanje meni upućuje na neispravnu grafu, ako si u prilici odfuraj ju kod nekog frenda i iskušaj, prije nego što je pošalješ na servis
|
probaj skinut sve nove drivere od matične do grafičke. sa nekom komponentom se lupa i shit hepns.:D
|
Ovako, isključi FW u BIOSU, postavi AGP size na 128MB, isključi VPU recover.
Nakon instalacije winbloza, prvo instaliraš drivere za MBO, nakon toga direc X (ako stavljaš noviji), a tek nakon toga drivere od grafe. Tim redosljedom ako je sve ispravno _ne_bi_ trebao imati problema. |
s tim da nakon svakih drivera OBAVEZNO restart.
|
Citiraj:
|
znam ni meni se to neda ćekat al tako neće bit nikakve pogreške, 15-20 min više manje...:clap:
|
Još mi nije jasno kako si stavio s 754 procesor na s 939 ploču :confused:
|
Citiraj:
|
zalemio je 185 pinova??? :clap:
|
asus.... bugs man!!! flash biosa možda isto pomaže...
|
Da proceor je krivi jel sam mjenjao matičnu pa sam zaboravio gore zamjeniti procesor(opet tipfeler)!
Ovako drivere za matičnu sam skinuo najnovije i nakon svake instalacije sam restartao komp,njih sam instalirao prvo,a zatim drivere od grafe, probaO sam s najnovijom omegom i driverima s kojima je stigla kartica, napominjem da ta ista grafa radi najnormalnije na drugom kompu. FW sam bio isključio u BIOSU i AGP aperature size sam bio stavio 128Mb. Probao sami s VPU recoverom i opet ista stvar! Jel bi update BIOSa pomogao? |
jeli imas sta u pci-evima ako imas probaj promjeniti utore....
nego ako oces mjenjati grafu uz nadoplatu javi mi se :beer: |
U utorima nema niš no sredio sam problem jednostavno sam je spustio na X4 i radi sad!
Ima malo slabije performanse no radi! Svi po netu piše kako se ta kartica kolje s A8V Deluxe! |
moja se klala (samo u 3d programima) i isto sam morao stavit na 4x.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:49. |