![]() |
Intel procesor, ASRock matična: Gašenje računala u random vrijeme
Kolega ima problem s gašenjem računala. Nedavno mu je jedan prijatelj mijenjao matičnu, stavio je neku ASROCK.
Dešava se ovo: Upalim ga, ugasi se nakon 10 sekundi. Ponovno, ugasi se za 4 sekunde. Ponovno, ugasi se za 20 sekundi. Ostavim ga malo da stoji ugašen, upalim i ugasi se ponovno za "random" sekundi. Tu i tamo dođe do Windowsa XP, ali i onda se gasi. Probao sam maknut jednu memoriju, pa stavit jednu, pa drugu posebno (jer su različite), ali efekt isti (DDR400). Probao sam odstekat CD, odstekat HDD, sve pocistiti, odstekast - zastekat nazad, nista. Čini se kao neki hardverski kvar, ali ne znam što bi moglo biti. Imate ideje? Hvala! |
|
Citiraj:
Proučio sam pravila :) Konfiguracija (nije moja), nisam ekspert: NAPAJANJE: HIPRO - HP - D4302RWB MATIČNA PLOČA: ASRock Dual Channel 775i6SG (Dual Core CPU) PROCESOR: Intel (ne znam koji) GRAFIČKA: ATI Radeon Sapphire HD 3650 RAM: 1x TAKE MS DDR400 512mb, 1x KINGMAX DDR400 512mb DISK: MAXTOR Diamond Max Plus 8 ATA/133 40gb CD: LG Floppy nije uštekan. |
Stavi jače napajanje pa onda probaj.
|
Ok, hvala. Ima li kakvih drugih prijedloga još osim toga?
|
Step-by-step. Prvo probaj riješiti jedan problem, a onda ćemo dalje.
|
prst na cpu hladnjak...mozda nije hladnjak sjeo kako treba..pa nabije brzo temperaturu i gasi...
i,reci,ako odes u bios, da li se i tamo brzo ugasi ili u njemu radi duze? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |