PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   BSOD se pojavljuje svako toliko, „WhoCrashed“ krivi ntfs.sys i ntsokrnl.exe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234884)

krolovača 25.06.2012. 23:54

BSOD se pojavljuje svako toliko, „WhoCrashed“ krivi ntfs.sys i ntsokrnl.exe

Dakle, ovo traje već neko vrijeme. U početku se rušio sistem svako malo, nije mi prikazivao dodatni hard disk ,onda ipak je, pa je mjesec dana radio najnormalnije itd. Više nisam ni sam siguran koje su se sve kombinacije izdešavale. Na kraju je došlo do toga da se windowsi uopće nisu niti mogli dić, i to bez blue screena, jednostavno se ništa ne bi loudalo. Instalirao sam prije par dana nove windowse. Jedan dan je sve radilo normalno, kad ono odjednom blue screen. Program „WhoCrashed mi izbacuje slijedeće:
On Mon 25.6.2012. 12:33:01 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\062512-24031-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (Ntfs+0x5B68)
Bugcheck code: 0x24 (0x1904FB, 0xFFFFF88003549608, 0xFFFFF88003548E70, 0xFFFFF800028A8AF7)
Error: NTFS_FILE_SYSTEM
file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT File System Driver
Bug check description: This indicates a problem occurred in the NTFS file system.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

On Sun 24.6.2012. 15:21:48 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\062412-23500-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x70040)
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF80001CAE893, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

On Sun 24.6.2012. 15:20:20 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\062412-28125-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (Ntfs+0x213D8)
Bugcheck code: 0x24 (0x1904FB, 0xFFFFF8800448C5C8, 0xFFFFF8800448BE30, 0xFFFFF800029AB90D)
Error: NTFS_FILE_SYSTEM
file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
description: NT File System Driver
Bug check description: This indicates a problem occurred in the NTFS file system.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

Minidump fileovi su ovdje:
http://www.mediafire.com/?1hub9zfedldm5dz

Everest kompletno izvješće:
http://www.mediafire.com/?f47a3ei307prxwl

Windowsov memory test ništa nije pronašao, chkdsk ni scannow također ništa. Promjenio sam tri hard diska koja su provjerena na drugim kompovima, dakle nije ni to. Avast je skenirao komp više puta i ništa nije našao. Jel ima itko ikakve ideje što da dalje radim?

Nikky 26.06.2012. 08:15

- provjeri / promjeni sata kabele, pazi da su dobro uštekani na oba kraja
- Hiren's > testiraj hdd na greške i speed transfer

krolovača 26.06.2012. 13:24

HDD mi nije na sata kablu nego ga slejvam, a na onom prije toga sam mjenjao kablove i nije pomoglo. Svi hardovi su čekirani na drugim kompovima i rade najnormalnije, tako da mislim da nije u tom stvar.

~Trt~ 26.06.2012. 13:38

pod nove windowse misliš - uzeo si neke druge koje nisi imao već instalirane ili si instalirao iste kao i prošli put?

nitrooxid 26.06.2012. 14:00

kao što ti dump file kaže imaš instaliran neki drajver što ti stvara probleme.napravi ponovo reinstal windowsa sa format diskom,tako da ti taj drajver prebriše i install novih drajvera sa ovlaštenih stranica ne nekih divljih.Možda se varam ali većinom drajveri za grafičku rade ovakve probleme.

Doink the Clown 26.06.2012. 14:36

Čak se i ne mora udarit friška instalacija OS-a odmah na prvu, ako je do grafičkih drivera biti će dovoljno i brisanje istih u safe modeu sa Driver Cleanerom pa nakon toga instalacija drivera nanovo.

~Trt~ 26.06.2012. 14:39

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 2190382)
Čak se i ne mora udarit friška instalacija OS-a odmah na prvu, ako je do grafičkih drivera biti će dovoljno i brisanje istih u safe modeu sa Driver Cleanerom pa nakon toga instalacija drivera nanovo.

naravno ako je do drivera,nekako sam skeptičan da baš driver udara toliki BSOD.

nitrooxid 26.06.2012. 14:42

Da može i to napravit,ako može doći do safe moda i provjeri te windowse koje instaliraš možda u njima imaš neki bug.Dvije glave su uvijek pametnije od jedne!!!

Doink the Clown 26.06.2012. 14:58

Citiraj:

Autor ~Trt~ (Post 2190385)
naravno ako je do drivera,nekako sam skeptičan da baš driver udara toliki BSOD.

Meni na prvu smrdi da je do bad sectora na disku ali kaže čovjek da je čekirao diskove, možda ne bi bilo loše još jedan HD Tune provrtiti za svaki slučaj.

~Trt~ 26.06.2012. 15:04

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 2190401)
Meni na prvu smrdi da je do bad sectora na disku ali kaže čovjek da je čekirao diskove, možda ne bi bilo loše još jedan HD Tune provrtiti za svaki slučaj.

a i meni smrdi na hard,ja bi to provrtio sa hd tuneom i regeneratorom i pročekirao hw prije software-a.

Možda je najbolje da proba maknut drivere i sa cleanerom počisti to sve pa vidi šta će se dešavat i onda bacit ponovno oko na hw.

coconut 26.06.2012. 15:06

Neka uzme tvorničke alate za čekiranje diskova. Naći će ih na Hiren'su. I to neka udari onu dugačku/detaljnu kontrolu (full scan). Potraje, ali bar saznaš na čemu si.

krolovača 26.06.2012. 15:25

Probat ću sa brisanjem i dizanjem drivera, samo ne znam odkud da ih poskidam (nisam nikad to radio osim sa driverscannerom).

~Trt~ 26.06.2012. 15:30

kako misliš neznaš od kud ih poskidat? Pa sa stranice proizvođača :)

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ATI
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us NVIDIA

krolovača 26.06.2012. 15:41

Viš kak sam prepametan :D Probam pa javim.

~Trt~ 26.06.2012. 15:43

Sad kad si naveo driverscannerom - eto gdje je problem :) Nikad,ali baš nikad nemoj koristit takve gluposti za instaliravanje drivera već skidaj sa stranica proizvođača pa ručno sve...imat ćeš puno manje problema

krolovača 26.06.2012. 16:03

Teško da ću ikako uć u safe mode jer sad više ne mogu ni dić windowse nit ništ. Past će install novi. Dakle onda skidam drajvere za grafu i matičnu? Drugo ne treba ništ od ovih bitnijih stvari? (ne znam baš previše o tome, pa bolje da pitam)

Doink the Clown 26.06.2012. 16:29

Citiraj:

Autor krolovača (Post 2190443)
Teško da ću ikako uć u safe mode jer sad više ne mogu ni dić windowse nit ništ. Past će install novi. Dakle onda skidam drajvere za grafu i matičnu? Drugo ne treba ništ od ovih bitnijih stvari? (ne znam baš previše o tome, pa bolje da pitam)

Driveri za chipset od matične, valjda imaš CD koji si dobio s pločom, tamo su ti driveri.

nitrooxid 26.06.2012. 16:31

ostalo nađeš na stranici proizvođača i mora ti biti sve pet!

krolovača 27.06.2012. 17:23

Nemam cd, kupio sam kantu od frajera nekog. Gdje mogu nać i kako instaliram te chipset drivere?

Doink the Clown 27.06.2012. 17:30

Citiraj:

Autor krolovača (Post 2191409)
Nemam cd, kupio sam kantu od frajera nekog. Gdje mogu nać i kako instaliram te chipset drivere?

Odi na stranicu proizvođača matične i nađi drivere za ploču, naravno, trebaš znati koji model matične imaš.

nitrooxid 27.06.2012. 17:52

Citiraj:

Autor krolovača (Post 2191424)
http://www.asus.com/Motherboards/Int...00DX/#download Koje od ovog da skinem i kako se to instalira?

I pod specifikacijama matične pišu dva chipseta, ja sam pronašao drivere za oba (valjda) i to instalirao. Ovaj prvi navedeni je imao samo unzipanje u windowsove foldere, a ovaj drugi setup i restart. Jel to to?
I još sam drivere za grafičku skino. Ne treba ništ više?

Koje windowse imaš?
Ako su xp skini sve za njih natoj stranici,ako je win7 onda moraš tražiti još za grafiku za lan,wireless ako imaš sound card itd..sve posebno na stranici proizvođača i ne stavljaj neke drivers scanere i ostale slične gluposti.:fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:03.