![]() |
Šporet
Kako bih mogao ohladiti Athlona 1200 Thunderbird jezgra
ne mogu ga ni malo overclockat jer mu je temperatura 85+ :gringo: |
možda jači cooler, provjetreno kućište, blow hole... ;)
|
Vodeno. ;)
Probaj otvoriti kućište, pa vidi hoće se temperatura što mijenjati. BTW, ta serija procesora i jeste šporet. Imam jednog na 1000. Koristim ga u zimske mjesece umjesto pećice. :D |
probaj sa Vapochil-om:D :D :clap:
|
Prodat za neku siću i uzeti Durona 1800 - najbolji način
Inače, za Socket A su se meni najbolje pokazali Glacialtech cooleri (u odnosu na cijenu, naravno) |
cooler sa bakrenom bazom i 80mm ventom minimalno+ blowhole sa 92 ili 120mm ventom
|
U tvojim uvjetima ga je nemoguće ohladiti niže, a i da imaš bolje(uvjete) ne bi došao daleko u hlađenju...
Treba ti kao prvo nova kanta(koja nema PSU iznad proca), te neki Barton koji će čak i sa stock coolerom biti skoro upola hladniji od tvog roštilja... |
To je vjerojatno procesor iz vremena kada je AMD imao problema s pregrijavanjem...?:confused:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
razmišlja na glas :D :D
|
Re: Šporet
Citiraj:
Meni temperatura istog tog Thunderbirda (C verzija sa FSBom 133) nije prelazila 65 stupnjeva s TT Silent Boostom... a taj cooler i nije bas nest... Taj procesor i nije bas neki overclocker... Ja sam ga dobio otkljucanog... ali nisam nikad presao 1350Mhz s njime... Jedino... primjetio sam da ovaj moj hoce radit na voltazi za 0.1V manjoj od one predvidjene za njega... pa i ti probaj malo smanjit voltazu... grijat ce manje... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Netko je tu polupao lončiće. : nuts :
|
mislio sam više, inače ne bi napisa post uopće. btw. ispravljeno je.
|
ljudi, nemojte vi vrijeđati šporeta...
ja imam jednoga na 1ghz, koji ne prelazi preko 55-60 stupnjeva, ali zato kuler radi na 6000 okr/min, pa si vi mislite kako je to imati boeing 747 ispod stola... |
Citiraj:
Uostalom, evo malo benchmarka: http://www.planet3dnow.de/artikel/ha...lebred/4.shtml Ljudi su testirali bartona, thortona i durona na apsolutno istim konfiguracijama i frekvencijama. A onda kad uzmeš u obzir da se Applebred malo manje grije zbog manje cachea i boljeg proizvodnog procesa nego taj njegov palomino, pa se zato i bolje clocka... |
Re: Šporet
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:51. |