![]() |
CD-i za čišćenje pržilica
Jesu li čemu?
Na mom i dečkovom računalu su krepale pržilice. Čitaju cd-e i dvd-e, ali ne prže. Moja još nekako prži cd-e, a njegova ni to. Hoće li cd za čišćenje što pomoći i može li se koristiti dva puta ili samo jednom? Hvala! |
Zaboravi da postoje, ništa nemože zamjeniti fizikaliju:
- izvadi iz kompa - rastavi - sam očistiš komadićem vate + alkohol - sastavi - vrati u komp |
I za cijenu tih CDa skoro možeš kupit novu pržilicu. :goood:
|
Hvala ljudi.
Ne bih čistila alkoholom jer sam negdje pročitala, čini mi se, da i on oštećuje. |
Ono šta treba prvo očistiti je leća preko koje radi optika, moguće je da je napravljena od neke drek plastike pa da se zamuti, u principu ako je napravljena od ok materijala onda kratko brisanje vatom sa malo alkohola nije problem.
|
Hvala.
Nisam baš optimistična, ali pokušat ću. |
Ako sumljaš ili nemaš iskustva, zamoli nekog tko je to već radio.
|
Sumnjam da će od toga nešto biti. Prošla sam puno toga na internetu i uglavnom svuda ljudi pišu da nema puno pomoći kada pržilici odzvoni.
|
Točno s tim da se u početku jednako manifestiraju nečistoća na leći i crkavanje (slabljenje lasera ili raštimavanje ili nešto treće).
|
Aha, kužim. Znači, šanse su 50:50 da je jedno ili drugo pa vrijedi probati bar nečistoću ukloniti. Imam laptop Fujitsu Siemens, ali nemam pravih odvijača. Moram prvo to nabaviti.
Tnx. ;) |
Ako je lap u pitanju onda imaš "tanku" verziju cd / dvd uteđaja kod kojih je leća koju treba očistiti lako dostupna, ne treba odvijač ni ništa rastavljati.
Kada otvoriš tray, leća koju treba očistiti je vani i dostupna. Na brzinu nisam uspio naći bolji video, pogledaj ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=Y9S1l...eature=related skoči na 04:45, ovo plavkasto je leća koju treba nježno obrisati komadićem vate. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |