![]() |
Ne radi WLAN na eMmachines E520
Dakle, kao što sam spomenuo u naslovu,na kompu mi je prestao raditi wlan. Žično se normalno spajam i net mi radi,dok mi bežićno uopće ne svijetli lampica. Do pred par dana je radilo sve normalno,iako sam i prije znao imati iste probleme,pa sam nekako to uspio srediti,dok me sad ovo zeza već par dana i nikako ne mogu shvatiti problem.Prije mi je system restore pomogao,ali sad ne..Do sada sam pokušao s ovim:
1)system restore-ne pomaže 2)skidanje drivera sa službene stranice-ne pomaže, skinuo sam i atheros wlan i broadcom wlan i ništa od toga, jedino mi ponekad napiše neku poruku poput "The device may be not present..." 3)pokušao sam i preko windows updatea, isto niš 4)ako idem u postavke rutera,onda vidim kako mi je mreža iskonfigurirana na wlan,a i spajanje preko moba na mrežu mi normalno radi, dakle nije problem u mreži 5)probao sam i sa novom instalacijom windowsa,ali ni to ne pomaže... Ima li itko neki drugi prijedlog? HELP!:)) |
Da li se u device manageru pod network adapters vidi wlan kartica?
|
Citiraj:
|
Prvo vidi dali je u bios-u uključena (ako ima opciju)
Onda dali je upaljena u win, fn+ ili alt+, ili možda ima mehaničku tipku sa strane. Onda vidi sa everestom koja je kartica. Najsigurnije je da skineš poklopac i vidiš dali je u ležištu, odmah ćeš vidjeti koja je kartica, model. Na kraju probaj karticu na drugom laptopu, možda je 'otišla' |
Očigledno je crkla wlan kartica u laptopu kad je nema u Device manageru. Kupi novu na ebayu ili koristi usb wlan stick.
|
Citiraj:
|
Kolege su ti već rekle, možda sama wlan kartica buca (malo radi a malo ne).
Ako imaš iskustva u rastavljanju lapa probaj je izvaditi vani, očistit kontakte na mobo i kartici, vratiti nazad sve na svoje mjesto. Ako nemaš iskustva daj nekom da ovo odradi. |
Citiraj:
|
Javi se Alvinu
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:05. |