![]() |
Što na router: BiQuad, Canntena, Yagi, nesto drugo? 220 Metara, opticka vidljivost
Dakle htio bi iz kuce poslat svoj wlan na plazu, ona je udaljena nekih 220 metara a prepreke na putu su mozda par stabala, jedna trišnja jedan borić
i dakle htio bi poslat signal doli, da se mogu spojit sa mobom, laptopom, bilo čime vec sam probao stavit WDS router(tompsona) sa windsurferom(ona antenica od papira i folije) na balkon, i ona mi poveća sa cca 100 metara na mozda 150(na mobu), al mi to nije dosta, pa sam se bacio na istrazivanje i vidio puno modela antena, al sad ja neznan koji bi meni tip antene odgovara neki od ova tri iz naslova, ili mozda neka alternativia druga, btw iman satelitski tanjur koji ne koristim za nista koji isto gleda put plaže pretpostavljam da mi triba antenica od 8-9 dBi a ove su na neka 2 tako da ono :D nemogu bas njih iskoristit :D e i investicija nista priko 100 kn :D, to vise radim iz zabave i hobija, znam da mogu kupit airmax2 za 200-300 kn al nije mi to napeto niti zanimljivo :D |
evo posto niko neodgovara, poceo sam radit i napravio pola biquada(bez straznjeg panela, stavio san samo disk od HDD-a) koji na 30 metara daje 100% snagu(bez ikakvih prepreka) ali i onaj obicni(thomson) sa omni antenom a na tu udaljenost daje isto 100 posto, tako da neznan jesam li sa time postiga ista -.-'
|
uzmi kasens g5000 i yagi antenu....to će rješit tvoj problem
|
al necitas sta sam napsia, meni netriba jak primatelj meni triba jak odašiljač
|
pa kasens ti služi i kao odašiljač i kao primatelj.....
|
ahaa viš to nisan zna, fala na infu, al vidit cu prvo kako ide sa biquadom i javim rezultate
|
ev da informiram, napravio sam biquad, doduse sa kućištem od napajanja i vatam na jednoj lokaciji 40% jacine, okolo je po 30tak sta nepruza bas stabilnu vezu
sta mi nije bas nesto al uskoro bi triba dobit bakrenu ploču pa cemo vidit kako ide sa njom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |