PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Asus Rampage IV Extreme - bez mane (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233661)

krešo 25.05.2012. 12:02

Asus Rampage IV Extreme - bez mane

Pročitajte Danijelovu dubinsku analizu mogućnosti i performansi jedne od najboljih desktop ploča današnjice.

Bubba 25.05.2012. 19:35

Iako je hardver izdrkan, ovo je jedna od najboljih recenzija koju sam procitao na PcE vec duze vrijeme.

Svaka cast autoru!

dejanbinladen 25.05.2012. 20:35

slazem se s bubom, bravo danijel

Tex Willer 25.05.2012. 21:09

mali tipfeler na drugoj stranici "SATA portovi su postavljeni pod kutem od 90°C stupnjeva"

Dak1lla 25.05.2012. 22:56

Čovjek je jednom riječju, objasnio. Daleko najdetaljnija recenzija do sad, iako naravno pri tome ne želim dovest u pitanje ni jednu prijašanju, svaka je hvale vrijedna. Ali svakako bih volio, mislim da bi se i ostali složili, da se nastavi u ovakvom stilu.

Deyo238 26.05.2012. 06:44

Opis - četvrti dio, ispod Izmjerene temperature hladnjaka

...redom ispod 40°C, dok su kondenzatori opali za drastičnih 17°C...

trebalo bi biti 27°C...

timmy 26.05.2012. 09:37

Prava recenzija!

hammer_of_thor 26.05.2012. 11:32

Recenzija odlična, ali i ploča još bolja! :nuts:

krešo 26.05.2012. 13:42

Citiraj:

Autor Dak1lla (Post 2170833)
...da se nastavi u ovakvom stilu.

Definitivno je ovo daleko najdetaljnija recenzija u zadnjih nekoliko godina i Danijel je odradio vrhunski posao.

Ali, (uvijek postoji ali), treba znati kako je ova recenzija u nastajanju od prvog mjeseca ove godine i kako je Danijel uložio puno dana testiranja u različitim uvjetima, a nakon toga i puno dana za pisanje.

Najčešće nemamo vremena toliko se baviti pojedinačnim komadom hardvera pa do nekog budućeg "hard testa" od par mjeseci uživajte u ovoj poslastici :D

Wolverine 26.05.2012. 17:37

Odlična recenzija :chears:
Ploča je stvorena za overclockere.

Nisam baš sve čitao no evo ovako usput sam naletio na ovo:

Citiraj:

U 3DMarku 11 prvo mjesto odnosi P9X79 sa minornom razlikom u odnosu na Rampage IV Extreme, i to je overclockiranim frekvencijama.
Vjerujem da tu dolazi ''na'' a ne ''je'' :)
Onaj s/sa tipfeler ćemo zanemariti ;)

Vezano za samu ploču moram priznati da bi tu ploču uzeo samo ako bi mi baš neizbježno trebala ploča s takvim điđama za teške izlete u OC vode s LN2. Za sve ostalo je čak i ona P9X79 i više no dovoljna.
Zbilja je već pomalo smiješno vidjeti kako su razlike u performansama na razini statističke pogreške.

Eh da i za kraj pod manu bi naveo istu stvar koja mene izluđuje na DX79SI a to je središnji hladnjak. Izvadi grafu iz prvog PCIe utora bez korištenja nekog alata :D

listerstorm 27.05.2012. 17:34

Odličan review.

Možda će Asrock X79 Extreme11 biti dostojan konkurent.

Razer 28.05.2012. 05:37

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2170732)
Iako je hardver izdrkan, ovo je jedna od najboljih recenzija koju sam procitao na PcE vec duze vrijeme.
Svaka cast autoru!

Citiraj:

Autor dejanbinladen (Post 2170765)
slazem se s bubom, bravo danijel

Citiraj:

Autor Dak1lla (Post 2170833)
Čovjek je jednom riječju, objasnio. Daleko najdetaljnija recenzija do sad, iako naravno pri tome ne želim dovest u pitanje ni jednu prijašanju, svaka je hvale vrijedna. Ali svakako bih volio, mislim da bi se i ostali složili, da se nastavi u ovakvom stilu.

Citiraj:

Autor timmy (Post 2170939)
Prava recenzija!

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2170967)
Recenzija odlična, ali i ploča još bolja! :nuts:

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2171100)
Odlična recenzija :chears:
Ploča je stvorena za overclockere.

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2171456)
Odličan review.

Hvala svima :chears:

Citiraj:

Vezano za samu ploču moram priznati da bi tu ploču uzeo samo ako bi mi baš neizbježno trebala ploča s takvim điđama za teške izlete u OC vode s LN2. Za sve ostalo je čak i ona P9X79 i više no dovoljna.

Definitivno se slažem. Baš ta Asusica koju si spomenuo je dovoljno dobra i za ozbiljniji overclocking na zraku/vodi. R4E je napravljena samo s jednom namjerom a to je za rušenje 3DMark rekorda :D

Citiraj:

Zbilja je već pomalo smiješno vidjeti kako su razlike u performansama na razini statističke pogreške.

Sad si zamisli pisati komentar ispod svakog takvog grafa :D

Citiraj:

Eh da i za kraj pod manu bi naveo istu stvar koja mene izluđuje na DX79SI a to je središnji hladnjak. Izvadi grafu iz prvog PCIe utora bez korištenja nekog alata :D

Zna biti prtljavo da, pogotovo s dužim karticama koje imaju masivne hladnjake. Ali ajde, barem kartica ne smeta CPU hladnjaku kao kod ECS-a :D

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2171456)
Možda će Asrock X79 Extreme11 biti dostojan konkurent.

Na slikama se čini kao prilično opremljena ploča, pogotovo po pitanje regulacije napona :D Nakon što je poznati overclocker Nickshih počeo raditi u njihovom BIOS developement timu, Asrockov BIOS, a i overclocking potencijal se povećava sa svakim novim modelom. S druge strane, malo je vjerojatno da ćemo vidjeti ovu ploču u našim dućanima, budući da su u ponudi dostupni samo jeftiniji modeli X79 ploča, što ne čudi uzevši u obzir cijenu cijele platforme :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:46.