![]() |
PCIe x1 na PCIe x16 adapter?
Bok,
Zanima me ako u Zagrebu postoji dućan u kojem se može nabaviti konverter iz PCI-Ex1 sučelja u PCI-E x16 sučelje? Naišao sam na internetu na nekoliko stranih siteova na kojima je moguća kupnja konvertera. Mene zanima ima li ih u dućanima. Hvala. |
Šta bi ti stavio u PCI-E x1 utor? Za grafu ima preslabu propusnost, a druge kartice (zvučna, mrežna, FW,...) postoje i u x1 obliku.
|
Citiraj:
Više mi se isplati od kupovine nove matične ploče. Možda postoje kontroleri koje još mogu uštekat dodatno u napajanje jel grafa treba više struje. Možda čak low end grafama ne treba. |
Nisam baš siguran da takvi kontroleri uspješno rade - ne možeš ti nikakvim adapterima natjerati x1 slot na veću propusnost jer to fizički ne može.
Ako govorimo o konfi pod Moj komp, takvo ulaganje je totalno neisplativo jer su se sve njene komponente debelo zastarjele. |
Citiraj:
Možda je moguće. Isplati mi se barem probati jel bi uštedio novaca. Matična pod moj komp je AGP 8X, a mislim da još nema AGP 8X u PCI-E x16. Matična u pitanju je MSI MS - 7267 na drugoj konfi. Ima dva PCI-E x1 utora. |
Mislim da ploca pod "Moj komp" ni nema PCI-E x1 utor, nego samo PCI i AGP.
Imas pristup trznici, bolje si nadji drugu plocu koja prima tvoje ostale komponente, ako nezelis vec sve mjenjati i udri :D |
postoje kartice za tu namjenu i kablovi, propusnost ostane fiksno na 1x ali graficka radi, doda mogucnost spajanja dodatnih monitora.
Kablovi su zgodniji jer mozes pomaknuti karticu negdje dalje, obzirom da obicno ne stane u kuciste kako spada sa raiser karticom. Takoder, ako imas produzni 1x na 1x mozes mu otpiliti samo plastiku sa prednje strane i to ce raditi. To se sve masovno koristilo kod rudarenja bitcoina za sto funkcionira savrseno obzirom da nije potrebno imati enormnu propusnost kao za igre primjerice. Odgovor na zadnje pitanje, ima li ih za kupit kod nas, ne, barem nije bilo prije godinu dana, ali obzirom da kabel kosta $4 sa slanjem, ne vidim potrebu zivkanja trgovina uopce, cak sto vise, jako im je tesko objasniti sto trebas i vecinom ce te uvjeravati kako tako nesto niti ne postoji, a poneki tvrde da nije ni moguce. :fiju: |
Citiraj:
|
Ok. Hvala.
|
Citiraj:
Otvorio sam ga i izgleda da ima jedan PCI-E x16 i jedan PCI-E x1. Prilažem sliku za svaki slučaj pa ako netko može potvrditi. http://imageshack.us/photo/my-images/705/dsc02125x.jpg/ |
Yep, x16
|
Citiraj:
a stavljam karticu na PCI-E x16 v1.0? |
Nebitno manje.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55. |