![]() |
(riješeno) Problem sa monitorom
Imam LCD monitor Belinea 1925s1w 19" widescreen. Prije par dana na bijeloj pozadini počele su se pojavljivati neke plave okomite crte i kao da struje s jedne strane slike na drugu, ponekad se vide i na crnoj podlozi. Na šarenim wallpaperima i općenito u igrama sve je ok, samo na bjeloj i crnoj podlozi primjetim ih. Mislio sam da je grafa u banani, probao sam 3 grafičke i na svima je isto.
Uploadat ću jednu sliku, nadam se da ćete uspjet vidjeti o čemu se radi. Jel to znak da rikava monitor ili je neka softwerska greška? Windowsi mi stoje oko godinu dana, nije mi se dalo za sada rušit sustav da vidim hoće li se stanje popraviti. http://imageshack.us/photo/my-images/685/slikat.png/ |
Ako si probao više grafa i na svima je isto, vjerojatno je do monitora. Za 100% sigurnost, stavi neki live Linux. Ako se i tamo pojavljuju te crte (na slici se baš i ne vide), onda je do monitora, a ne do softvera. Nosi ga na reklamaciju ako je još ima. Poželjno bi bilo da slikaš fotićem jer je moguće da se na screenshotu crte neće vidjeti.
|
nisam se sjetio da slikam fotićem iako me mučilo hoćete uspjet vidjet te crte...poslikam kasnije pa stavim sliku
|
Kažeš probao si sa drugim grafama. Jel to sa drugim grafama u istom kompu ili na drugim kompovima? Prvo isključi sve osim struje, monitora, miša i tipkovnice. Ako i sa isključenim mrežnim kablom bude crta, odnesi kod nekog drugog monitor i isprobaj. Probaj i sa drugim strujnim kablom za monitor, ali sve to kod nekog drugog a ne kod kuće.
|
Citiraj:
|
i kod kolege kad sam odnjeo monitor ista stvar se događa
|
Dobio sam novi monitor, tko da se sa ovim više neću zezat. Može lock
|
Eto, super.
Pokloni ovaj nekome. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:10. |