![]() |
Acer 7530g odlazi u sleep sam od sebe
Kao što naslov kaže, laptop odlazi u sleep mode sam od sebe....bila je gore vista, a sad su fiško stavljeni w7 pro. U control panelu pod battery options je stavljeno da nikad ne ide u sleep. Any ideas? :chears:
btw. temp su visoke...nakon 2 min OCCT-a procesor je na 85 % i tada se gasi. EDIT: nema prašine, ventilator radi normalno.... |
Citiraj:
Koliko visoke? Starost laptopa, možda bi trebalo zamijeniti pastu? |
Temperature cpu-a u idle-u su oko 58-62, a u full loadu idu preko 90 stupnjeva...tako nekako je stvar i sa gpu-om. Laptop sam dobio tako da ne znam stvarnu starost ali predpostavljam da je star oko 3-4 godine.
Kad nema instaliranih drivera za grafiku normalno radi tj ne odlazi u sleep mode...temperature su iste. Sto se tice paste ona je promjenjena i hladnjak je vrel... mozda je problem neki softverski? |
To što vent radi normalno, ne znači da nema prašine. A temperature jesu previsoke. Otvori ga, očisti i stavi novu pastu. Onda opet pokreni OCCT.
|
Ne valja heatpipe? Također, probaj isključiti sleep kad poklopiš ekran.
|
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Nešto sa grafama nije u redu i zato odlazi u sleep.....kad je vanjska grafa disablana, a integrirana nema drivere, lap radi ko sat.....explain that ;D EDIT2:U power optionsima sam izkljucio sleep mod i sad se događa da se ekran zacrni i odma upali dok je prije toga odlazio u sleep mod |
Ako možeš, odspoji taj senzor/microswitch koji isključuje ekran. Vjerojatno je on u kvaru.
|
Citiraj:
|
Na pločici di se nalazi dugme za paljenje laptopa(switch board).
Konektor ima oznaku JP16, a pin 12 koristi za lid sw. Možeš upalit laptop zatim iskopčat fizički kabel koji ide na switch board. Ako ode u stby, nije do njega |
Citiraj:
Evo gle kaj sam gore editiro: "EDIT2:U power optionsima sam izkljucio sleep mod i sad se događa da se ekran zacrni i odma upali dok je prije toga odlazio u sleep mod" Tako da nema potrebe za fizičkim isključivanjem? :chears: |
Ima zato što se ekran mora isključiti kad ga poklopiš, ako nije zadano da ode u standby. Ako se ne isključi kad je poklopljen ili ako se isključi kad nije poklopljen (a power management je isključen), onda je taj switch u kvaru.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |