![]() |
(riješeno) BSOD s novim RAM-ima
Evo otkako sam kupia nove rame a oni su:
2GB PC2 6400 CL6 240 Pin DIMM Kingston 800 Mhz Pitao sam čovjeka u dućanu za kupit rame on kaže da ima ove neke bolje da rade malo brže, ja ga pitam jeli to može normalno raditi s ovim mojim postojećim 800 mhz (Corsair su čini mi se) i on je rekao da može da neće biti nikakvih problema. Kupio sam ih ima možda 4 5 dana i sve je radilo normalno do tada (vidilo se full 4 gige). I sad problem je sljedeći. Jučer sam igrao MF2 (Call of Duty Modern Warfare 2) kojeg igram na Extra Settingsu sa +40 FPS-a bez ikakvih problema, ekran se zacrnio i počeo mi je zvuk na sluške trokavati (ili odjednom je stao) te je počelo ko robot na samrti (grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr), i odjednom BSOD. Neznam jeli ovo važno ali taj (grrrr zvuk) sam dobio još jedanput prije dva dana kada sam igrao League of Legends, ali tad sam ga samo resetirao i sve je opet normalno radilo. Gledam BSOD dole svaki put se mijenja error, a error je nestao kad sam izvadio nove rame (znači više toga nema), sad neznam jesu li ti novi rami oštećeni ili šta? :nono: Također sam reinstalirao Windows x64 bitnu verziju tako da nije C corruptan niti ikakav virus. Ako nekoga zanima kakve programe koristim inače ovako da očistim smeća, koristim: CCleaner, nCleaner, Registry Repair, Spybot Search and Destroy. Sad imam 2 gige u kompjuteru i sve normalno radi ali kad stavim te još 2 gige ond kingstonea ili kako li je već odma kad upalim komp logira se u windows 7 x64 bit i onda mi dođe plavi ekran. |
Probaj samo kingstone posebno (bez tvojih starih) cisto da vidis jesu oni neispravni ili su samo nekompatibilni u kompletu sa tvojim starim corsair RAMima ili cak maticnom.
|
Citiraj:
a gle nekako mi je čudno da su nekompaktibilni a radili su 4 5 dana normalno? xd EDIT: crucial mi je ipak memorija ne corsair, sry. matična mi je asrock g31m-s r2.0 a evo informacija od ovih crucial rama (iste postavke su bile i na kingstoneu kad sam provjeravao, sve identično) Citiraj:
idem sad to napraviti za par minuti pa javim Izgleda da su oštećeni novi RAM-i tako da ću ih vratiti Pogledao sam na memtest 86 i ima preko 20.000 errora. |
Eto, sam si uspio pronaci kvar :).
|
Citiraj:
Loše sam sreće nešto :P |
Ne moras ti biti kriv ili neko fizicko ostecenje, jednostavno su tako s greskom izasli iz tvornice.
|
Evo zamijenio sam za nove u HG Spota i dali su mi Trascend 2GB 800 MHZ koji rade normalno (za sad :P)
Ako neko ima problem ko i ovaj (možda ova tema baš upravo pomogne nekome :chears:) skinite memtest 86 i testirajte svoje rame u BIOS-u, vrijedi ih prekontrolirati! Hvala svima na odgovorima i podršci! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |