![]() |
(riješeno) Asus A53SV-SX959 glasan ventilator
Uzeo danas navedeni model u Trilitu, uvoznik Asbis.
Čini mi se kao da ima 2 venta, uglavnom dosta se čuje šum u idle-u nego kod K73SJ i K53SV (skoro ista konfa). Konfa je 15.6", i5-2430, 6GB, GT 540M, HDD 500GB @7200 WD5000BPKT. [EDIT] Da, HDD je, skužio kad se ugasi nakon nekog vremena. Da li to znači neispravan hdd, loša pozicija u lapu ili nešto treće? Hard je brutalno brz, ne čudim se da radi glasno, no ipak... I još k tome, čuje se "škljocanje" napajanja kad se gpu optereti. Ima tko navedeni/sličan model sa istim/sličnim "problemom"? |
Brzi hard = šum pri radu, mislim da tu nema neke dileme.
Definiraj 'škljocanje napajanja'. Kojeg napajanja? Misliš li na transformator aka cigla na žici? |
Citiraj:
Citiraj:
Zamjenio sam jučer cijeli laptop. Svaka čast ekipi u Trilitu, riješili to brzo i bez ikakvih problema. Ovaj hdd se čuje nešto slabije, no praktički su tu negdje, ali zato napajanje ne cvrči više toliko pod opterečenjem. Tu i tamo ga znam čuti no nije više tako glasno, tj. ne smeta. Druga stvar je da mi nije bacio 2 BSOD-a pri instalaciji win7 kao prvi. @coconut: hvala na postu! Stvar riješena. |
Ja si mislim kupiti ovaj laptop ali ne znam da li cu ga preko HDMI-a moci spojiti na vasnjski monitora 1920x1200?
Jel mozes to provjeriti? Jel mozes vidjeti da li ima HDMI 1.4 ili 1.3 Ehm, jel bi mogao soci pogledati laptop kod tebe, malo me brine sto kazes da je HDD pre glasan. |
Ako laptop ima HDMI i monitor ima HDMI, normalno da ih možeš međusobno spojiti. Je li HDMI 1.3 ili 1.4 ti je apsolutno nebitno. Razliku nećeš osjetiti, a 1.4 je ionako kompatibilan na dole.
|
|Hvala na brzom odgovoru.
To sam pitao jer nisam siguran da li HDMI 1.3 podrzava max res 1080 a moj je monitor 1200. Intel HD 3000 graficka radi na chipsetu koji podrzava max 1080 ako sam dobro shvatio. Ovaj laptop ima dediciranu graficku ali da li je ona spojena direktno na HDMI ili zbog optimusa diskretna salje sliku na integriranu a ova onda na HDMI. Ukoliko je tako onda se kao ne mogu koristiti ni 3D opcije dikretne graficke. Uglavnom sve je tako zamumuljeno i nedorecno da ne znam vise sto da ocekujem. U MT Servisu me ignoriraju po ovom pitanju a prodavaci ne znaju, |
Isuse, kakvim glupostima ti razbijaš glavu. Šta god ti priključio na HDMI, sliku ćeš uvijek dobiti. Točka. Hebe ti se otkuda - dobit ćeš je.
|
Ajde dobro, onda uzimam na tvoju odgovornost.
Nisam ja kriv sto na donjem linku navode ogranicenja. http://www.intel.com/content/www/us/...pset-hm65.html Support for High Definition Multimedia Interface (HDMI), DisplayPort* and DVI HDMI delivers uncompressed HD video and uncompressed multi-channel audio in a single cable, supporting all HD formats including 720p, 1080i and 1080p. This chipset also supports the DisplayPort* interface with up to 2560 x 1600 resolution. |
A koji ti to monitor uopće imaš? I popuni prokleti Moj komp.
|
Monitor je HP ZR24W E-IPS 1920x1200
Cuo sam da Ivy Bridge laptopi trebaju moci podrzati tri monitora: dva vanjska i ugradjeni Da li to mogu i stariji modeli laptopa ako imaju diskretnu graficku, recimo GT540M ili moram cekati na ivy bridge? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44. |