![]() |
problem
Dobio sam od frenda dva samsungova cd-roma.Oba rade jako bučno i nakon nekoliko sek čitanja(nekad minuta)jednostavno čitav komp zbloka.kad stisnem da se cd izvadi sve se odbloka.jel to znači da su cd-romovi sje****?
|
ma možeš ga hebat ja imam 2 dvd roma koji su krepali i pržu koja je na izdahu isto samsung
|
možda niste znali ali update novijeg firmvera može doprinjeti tišem i preciznijem radu CD/DVD ROM-ova i pržilica. U to sam se uvjerio kad sam skidao novije firmvere za svoju pržilicu, obično piše uz file što sve ispravlja novi firmver.
|
Firmware nemože popravit hardver:rolleyes:
Probaj sa čišćenjem leće ali ako je jakoo staro baci u smeće i uštedi vrijeme i živce. |
ma to su noviji cd-romovi, neznam točno koji.mislim da tu nije kriva leća nego ono sranje koje vrti cd , jel kad ga prestane vrtit cijeli komp se zabloka.znači to se ne da popravit?
|
ja sam imao isti problem sa LG-iem. ili ga baci u smeće ili ga slušaj kako ronda :rambo:
moj je bio pod garancijom pa sam ga zamjenio za novi :D |
Pogledaj na CD-romu na IDE priključku da ti nije jedna od "igli" ušla unutra, tj. nema kontakt.
|
Citiraj:
|
Ovo sto rade bucno ti je vjerovatno zbog toga sto ti se sj*balo ono kad stavis cd pa ga prime(ona plastika). :rolleyes:
|
stavi ti ipak sa novi firmver, sve trebas probat.
evo link--->> http://www.lge.com/support/software_gcsc.jsp odaberi Europu pa Hrvatsku i onda vrstu uređaja (CD ROM/WRITER), pa model. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |