![]() |
hitno! HDD se čudno ponaša
Frendu sam morao reinstalirati winse jer se nisu više htjeli pokrenuti, Formatirao sam disk u RAW modu, u nekoliko navrata mi je izbacilo poruku da ima grešku sa očitanjem na nekom sektoru i nešto je pisalo 80h koliko se sijećam. krenuo sam instalirati winxp i kreirao praticiju i odabrao format using ntfs, nije htjelo započeti, restartao sam i ponovo odabrao format using ntfs ali ovaj puta quick, format je bio neuspješan. vjerojatno zbog oštećenja. odustao sam. trenutno više uopće ne želi započeti instalaciju, disk prilikom paljenja škljoca ili klika, neznam što mu je. pogledao sam jumpere koji su spojeni ne okomito nego vodoravno i to jednostavno neznam što spajaju, obično se spajaju okomito:confused: help help...jel moguće da je disk prdnuo..........
|
Maxtori imaju takav način postavljanja jumpera.
A ovo što škljoca i klikće ti je znak da će uskoro(ako već nije) otići u vječna lovišta. |
Citiraj:
za primjer evo slika http://www.storagereview.com/guideIm...046jumpers.jpg neznam koji je ovo disk na slici ali samo za primjer, na ovom Western Digitalu jumperi su spojeni vodoravno u donjem redu, a ne okomito kako bi bilo logično a oznake master, slave i cs isto ovako pišu. kako da ja sad znam gdje je tu master, slave .... :confused: |
Citiraj:
okomito, vodoravno...nema veze kako su spojeni, glavno da ih spojiš ispravno |
Citiraj:
Western Digital WD200EB 11/2001 - 7/2005 R. I. P. |
Pokoj duši:o :o
|
Nema od tog diska nista. Ja sam jednom to dozivio i nakon sto sam uspio skenirati disk sa programcicem od proizvidjaca dobio sam sifru koja po njima znaci - mijenjaj podhitno, ako uspijes sta spasiti s njega dobar si.
|
Citiraj:
|
...:::::Evo juče naiša jean komp sa sličnim problemom, tj istim, na 3% format stop, i malo se čuje škljoca i tako......hard Bye Bye....da da da:::::........
|
Citiraj:
|
meni se čini da ti western digital hardovi i nisu pretjerano kvalitetni doživio sam takav problem, a i frend mi osto bez disk na isti način.:smoke:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:02. |