![]() |
Eksterni HDD - smetnje na zvučnicima
Pozdrav!
Svoj stari WD 320GB sam stavio u vanjsko kućište (da ga prođem sa HDD regeneratorom i oporavim koliko budem mogao), spojio u struju i uključio u USB port na prednjoj strani PC-a. Sve radi normalno osim što se čuju srednje jake smetnje na zvučnicima koje se još dodatno pojačaju kad se na disk zapisiva. Čuje se ustvari vrtnja i rad diska. A efekt se pojačava i zbog 5.1 zvučnika (na drugom kompu sa malim stereo zvučnicima nisam ništa čuo). Imam ja i WD passport koji se uopće ne čuje. Znam samo po lampici da je upaljen, a ovo čudo zvrndla i moram ili isključiti zvučnike ili iskopčati USB. Je li to uopće normalna pojava? :fala: |
hehe nije normalna pojava, otvori disk tj. kuciste od diska (pretpostavljam da je metalno), negdje ti se nekaj dira sa masom pa ti prenasa te glupave zvukove. moze biti i da je do usb kablica ili do usb-a na kucistu (npr zaderala se zica dok si zatvarao bocnu stranicu)...
a i uvijek mozes probat ustekat usb u neku drugu uticnicu koja nije na istoj fazi kao i komp, trebalo bi prestat. uglavnom probaj nesto od navedenog. |
Citiraj:
USB-ovi na kompu su mi OK (bar mislim). Što god drugo ubacim, dobro je. |
stavi neki izolator izmedju diska i tog kucista, ili ako se da izvadi samo konekcije sa kucista i pikni ih na disk, onak bez kucista.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:56. |