![]() |
Smrzavanje pc-a
pozdrav!
radi se o kompu iz siga (athlon x4). prije par dana počeo se smrzavat, ali se restartom dizao pa radio neko vrijeme do novog smrzavanja. pokrenuo OCCT power supply test, izdržao jedva nekih 10 sekundi pa se smrznuo. sad sam primjetio svaki put kad ga restartam čudno zvrndanje iz kučišta nalik onome kad hard šrota ali mekše. i nemože doći ni do loadanja windowsa nego se automatski restarta. da li mogu biti siguran da je napajanje otišlo (noname, staro 6 godina)? i da li postoje šanse da sam sa ovim testom u OCCT-u oštetio ostale komponente? EDIT: jel ovo ok zamjensko napajanje?: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.740.019 komp služi za browsanje, torrent dl i ko htpc |
Pokreni i druge testove sa boot cd-a..hdd..memorija.
|
ne mogu ni doći do boota. prikaže se početna slika (od matične) i onda se restarta pa opet slika.
EDIT: ponavljam, ovo stanje se dogodilo nakon testiranja napajanja u OCCT-u. prije su windowsi radili neko vrijeme dok se nisu smrznuli |
A da za početak posudiš neko napajanje pa probaš s njim? Vidim da imaš XFX-a u sigu, možeš njega uštekat za probu.
|
Uopće mi nije to palo na pamet. Valjda zbog toga jer znam kolku sam borbu vodio s XFX-ovim "krakovima" dok sam ga prvi put stavljao unutra :D
Uglavnom, pokrenuo sam još jedamput komp sa starim napajanjem. Uspio ući u winse, izvrtio testove na memoriju, hdd i viruse. sve ok. par puta se random smrzlo btw. onda sam išao provjerit cpu i gpu u OCCT-u. obadvoje izdržalo 5-10 min pa se smrzlo. onda sam stavio xfx u taj komp i isto pokrenuo cpu i gpu testove, svaki na 30 minuta i sve prošlo bez problema. tak da uzet ću novo napajanje (ono iz prvog posta) pa kud puklo da puklo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27. |