![]() |
Nema zvuka na novoj maticnoj
Stavio sam novu maticnu i sad nemam zvuka, radi se o foxconn g31mx, skinuo sam sve moguce drivere i vise fkt nezz kaj da radim. jel imo neko ovakav problem vec mozda? Reinstalo sam windowse, imam win 7 32bit.
|
Može se desiti ako nisi dobro spojio front audio, u svakom slučaju odpoji ga pa probaj da li ima zvuk.
Nisi naveo da li u device manageru stoji sve ok? |
Citiraj:
|
Na sto si onda spojio, na USB? Napisi komponente. Dolje na traci, ikona zvucnik, desna tipka, playback devices i isprobaj koji od ponudenih radi pa ga enable..
|
Spojio sam iza na maticnu.
Pc je sljedeci: Processor: Intel Core2Duo e4400 Memory: 2gb DDR2 Hard Drive: 159 GB Total Video Card: ATI Radeon HD 5670 1gb, GDDR5 Monitor: FLATRON M1917S LG Sound Card: Speakers (Realtek AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller) Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255) Motherboard: Foxconn g31mx |
Jesi spojio zvučnike u pravu utičnicu? Koji je defaultni izvor zvuka u Device Manageru?
|
Citiraj:
|
Da ti u biosu nije isključen audio?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Probaj sa realtekve stranice skinit drivere, i pokreni troubleshooter u win7 za zvuk. I probaj slusalice ili nesto drugo. Da nije na mute postavljeno? :D Moze biti 100 razloga.. |
Citiraj:
|
Dobro pupo kaže, da nebi slučajno bilo u biosu ''onboard audio: auto i enabled''. (većinom ''auto'' znači ''enabled'', ali sam se susreo i s tim da biraš između ''auto'' i ''enabled'' što bi značilo da ''auto'' znači ''disabled'') provjeri još jednom.
EDIT: @paxton, LOL da, iako... koja ploča je bila prije? |
ne bi mu dao da instalira drivere za nesto sto je diseableano u biosu...
ako hoces, mozes skinit TeamViewer, pa posalji ID i password na pm, pa mogu pogledat... |
Citiraj:
|
Ja sam imao sličan slučaj na Intel G31 ploči, ista stvar...znači sve je pravilno bilo namješteno, svi driveri instalirani, friška instalacija wina, sve u biosu štima..u win 7 kad se klikne na onu ikonicu u donjem desnom kutu..vidi se onaj grafički prikaz osciliranja zvuka dok se npr. pušta pjesma, ali zvuka ni na slušalicama ni na zvučnicima...i naravno uredno je javljao od via software (koji se instalira s driverima) kad se ukopča 3,5mm jack u bilo koji utor...
Rješenje je bilo nabavka nove zvučne kartice... |
Ako imaš vremena pokreni neku manju linux distru Pupy ili sl. ako nema zvuka, reklamacija.
|
Ma u pon nosim maticnu nazad, hvala svima na pokusaju :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42. |