![]() |
Acer Extensa 5230E problem s paljenjem
znaci imam taj laptopi problem je slijedeci...laptop opce ne zeli upaliti bez baterije.pali jedino s baterijom ali samo onda kaj punjac nije ustekan.znaci kad je laptop ugasen i ustekam punjac i ako ga hocu upalit nema sanse mrtvo.znaci upalim ga bez punjaca i kad upali zastekam punjac i sve ok radi bez beda i puni bateriju normalno. ali pocelo se dogadati slijedece. neki puta ni tako nece upalit. onda zastekam punjac ostavim ga jedno 15 min otstekam punjac i upali....neki put hoce neki put nece...kad ga najvise trebas nece upalit..vec mi ga pun k...c... molim znalce da kazu u cemu je to problem i kolko bi kostao popravak...hvala unaprijed....
|
Za početak probaj s drugim punjačem
Ako se ispostavi da je punjač ispravan, neispravna je matična ploča |
probal sam s punjacem drugim isti bog....mislil sam si da je to maticna ...ali mi se ne isplati kupovati maticnu jer je preee skupa...ali ako laptop radi normalno dok upali onda nebi trebal biti neki skupi kvar..jer ga hebe samo ta neka komponenta koja mu je za paljenje...kaj mislite dali se to da sloziti ? dam nekom meštru koji se bavi lemljenjem i tim stvarima...da proba najti kvar ?
|
Izvadi bateriju, iskopčaj napajanje i drži tipku power oko 40s.
Vrati bateriju i ukopčaj napajanje. Možda upali.. jučer sam tako upalio jedan "mrtvi" Asus |
hehe super budem probal...mozda i meni upali....
|
nece ni tak....ocito ga budem moral odnesti k nekom majstoru da pogleda....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |