![]() |
(riješeno) Racunar se gasi cim se upali
Naime imam navedeni problem sa svojim torrent pc.
Maticna : M2NPV-MX Ram: kingston 1Gb ddr2 Procseor : Amd sempron 2800+ Psu : Fortran 400W pnf HDD: Seagate 180Gb Naime upalim racunar i nakon 5 sec se ugasi. Kada to ponovim jedno 10 puta on se upali i udje mi u Bios. Do napajanja i rama nije (proano). Sada me interesuje da li je maticna ili procesor? Kada ukljucim Pci tester izbaci mi 01/FF po knjizi znaci da je do CPU. Ako neko ima savjet da je to 100%, da ne kupujem bezveze. |
Za početak odspoji power i reset switcheve pa okini odvijačem.
|
Izvadio sam trenutno sve komponente, pa sutra odo kupit pastu pa sve da kako treba stavim pa probam i javim.
|
Stavio novu pastu, ocistio, ali sad jos gore nece ni da se vise "ponekad" upali u bios. Sutra cu otici i staviti novi procesor kod jarana pa cu da vidim da nije slucajno do toga, ili je maticna otisla u pm.
|
PLoča ili PSU...teško da je CPU
|
PSU testiran na ovom compu kojeg sada koristim, te znam da nije. Ja ciljam na plocu ili cpu, imali su problema istih kao i ja preko neta nekoliko ljudi te im je bilo do cpu, zato mislim da je on.
|
Meni se događalo da jača konfiguracija radi na jednom napajanju a druga duplo manje potrošnje se nije htjela pokrenuti ili jako rijetko, problem je bio napuhani kondenzator u PSU-u
|
Ajd onda imam 3 napajanja tamo negdje u prasini jesu poznati MSi :P, ali su novi, tak da bi trebali pokrenut ovu konfu.
|
jesi otkrio sto ne valja ona? ja imam identican problem na slicnoj konfi, probao na 3 napajanja, ugasi se svaki put nakon 5 sekundi, jedino kad skinem procesor onda ploca radi
|
Sve sam isprobao sem procesora, jer niko u okolisu nema 754s, Odneo sam kod jarana na servis pa sutra odo vidjeti jel isprovao novi proc na maticnoj, cim dodjem kuci javim.
|
Citiraj:
"jedino kad skinem procesor onda ploca radi" |
kad skinem procesor s ploce, ploca se ne ugasi i nastavi radit. jasnije?
|
Hm, moram priznati da ovo prvi put čujem, dakle na taj način se može ustanoviti da li je procesor u banani..ili ne?
|
ne vec se moze ustanoviti da ploča ne radi :D
najvjerojatnije je problem u napuhnutim kondenzatorima |
ja ciljam na napajanje ili matična
procesor ti je ispravan pogotovo ako ti s njim ponekad da sliku. lako moguće da su negdje napuhnuti kondići. I jesi li siguran da je RAM ispravan? |
Nit je napajanje nit maticna nit ram :), na kraju je bilo do procesora. Izmjenjen za 1200 update biosa i radi sve kao podmazano.
|
nije do procesora, vec do matične :D :D tj stari bios ocito bio gore....
|
Ne bas :D, stavio sam novi bios stavio stari sempron ne radi, nakon toga ubodem 1200 proc i radi :P.
|
kakav 1200, mislis na Sempron LE-1200 (DE),512K,rev.G2,45W,SocketAM2 ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |