![]() |
bios password
na lapu sam postavio bios pass i izgubio papiric... dali se nekako moze doci do lozinke, ili se mora vaditi baterija?????
|
Citiraj:
ako neide tako vadi bateriju , ili imas na cdu od hp one alate i jedan od tih ispada da moze povratit bios pas(nisam probao) |
Citiraj:
|
Upotrijebi trazilicu, bilo je x tema u vezi toga na forumu.
|
Citiraj:
probat cu sa Hiren's Boot CD-om... ako ne to dali mozda pali ova caka: Start-->Run-->command.com debug (ENTER) - A (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) MOV AX,CX (ENTER) OUT 70,AL (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) OUT 71,AL (ENTER) INC CX (ENTER) CMP CX,100 (ENTER) JB 103 (ENTER) INT 20 (ENTER) (ENTER) G (ENTER) Q (ENTER) eo našo sam http://www.hiren.info/downloads/freeware-tools/43 6. artikl password bios cracker |
prebacio sam hirens na cd i sad me zanima dali se moze on bootati iako nemogu uci u bios i postaviti 1. boot device cd rom????
|
Citiraj:
|
ma optički uređaj mi je strgan to isto sam se raspitivo jel ide u hp6830s sata uređaji... lud sam više... probo sam sa cmospwd-5.0 pa mi pise za laptop da se pass nalazi u eepromu isusovom chipu i da ga nemrem ovak removat... sad jedino mi ostaje kopanje pa lapu da nadem bateriju... a na ovom šugavom hp-u je to ispod tipkovnice... ili cekat optički uređaj novi sutra pa probat sa hirens boot cd vec sam ga spremio na kompu
|
cupanjem baterije neces postici ono sto zelis, osim sto ce ti se sat i datum vratiti na def postavke. probao vec nekoliko puta, jednom sam uspio sa nekim programom (iskreno pojma nemam vise zaista) samo na jednom HPu upast iz vindovsa u bios i izmjenit ne sjecam se vise sto, no na svim drugima je probano sve zivo - bezuspjesno. ostali passwordi od sistema, od harda, od configa........ uzas.
cak i spajanje nogica integrirca gdje drzi postavke za vrijeme paljenja meni nije uspjevalo, sto je ljudima uspjelo....... cim vidim password na laptopu odmah mi je podne i automatski pada mrak na oci :). |
Citiraj:
vjerojatno i na jutubu imas neki video kako rastavit hp6830s , pogledaj malo i prouci:) |
ma strpljen u kurcu :D
to bi bilo lako da ja neam lap... na njima je taj pass u eeprom chipu... i da nema neki program tu trazim po forumima uzbekistana :D i ništa..... |
Citiraj:
edit u biosu imam opciju HP spare key i ima opcija HP protect tools /to se sve vrti oko bios pass-a/ procitaj i prouci programe. inace sta ce ti bios ? ako ces mjenjat boot order to mozes i sa F9 ako je nesto drugo, sta da ti kazem osim BORI SE i nadji papiric :) ps. spare key moras postavit , znaci i ako si ti postavio zaboravio si ili si izgubio papir evo iz manuala Code:
Unknown user password |
Citiraj:
|
Krivi topic, mod brisi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14. |