![]() |
' Šrotanje ' iz napajanja
Kao što naslov kaže, Chieftec mi je poceo šrotat, i pravi buku... baš onako skroz, skoro pa kao buka traktora ( i zvuk slican ) nezz kako da objasnim... star je nešto više od 3 godine, u cemu bi bio problem? trebam li novo napajanje ?
EDIT: Sve clockove sam spustio na original, ista stvar se dešava, i da, ne šrota on cijelo vrijeme nego kao kad mu se da, malo stane pa se opet počne glasat, i tako u nedogled. |
Lezaj ventilatora u napajanju ti je oso u qurac,u tom je stvar.
Netreba ti novo napajanje,treba ti ventilator istih ili slicnih specifikacija. Ako nisi alergican na buku,nebi trebalo biti vise od 50kn. Bilo bi dobro da napises o kojem se tocno modelu radi. |
Prašina ventu ili je vent odradio svoje.
Rastavi pa pogledaj. Ako je vent kupiš drugi ubaciš i amen. |
@Samsung89
Nemoze kupiti bilo koji drugi,ako kupi vent sa preslabim protokom zraka onda ce se napajanje ljepo pregrijat (citaj: crknut ce) kad se malo vise optereti i ode sve u pm :D |
Napajanje 450W, CHIEFTEC A-80 Series, CTG-450-80P, ATX v2.3, 120mm
Dobro, ja sam mislio da je malo na knap sve to s komponentama pa je napajanje u izdasima :D al dobro onda, ako je vent onda cu samo promjenit vent. moze preporuka nekog dobro i tihog ventilatora za to napajanje ? |
Citiraj:
|
Mozes probat nalit malo masinskog ulja na lezaj , to ga moze spasit....bar neko vrijeme....isprobano radi na jednom primjerku vise od god dana...
|
Citiraj:
http://www.links.hr/artikl-050.908.259 |
Citiraj:
|
eto, jesam, i vent je skupa s napajanjem zalemljen, bla bla bla nisam nista dirao nit sam ga izvadio, uglavnom kupit cu novo napajanje i voila. 500 kn max, preporuke molim (nemojte mi pisat da netrebam da je samo vent otiso bla bla, znam i ja to al mi se neda s tim zezat iskreno ) e sad trebam preporuku dobrog napajanja koje ce me drzati barem 4-5 g. za moj PC.
nesto od toga jer mi se neda cekat sto godina da naruce, jer je pitanje kad cu drugi put biti u gradu, a PC mi treba. hvala http://www.links.hr/index.php?option...ategorija=0527 |
XFX 450W ili probaj nabaviti od nekud XFX 550W
ili LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6560GP3 ili LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 |
Ova LC Power su dobra napajanja ? Pouzdana ? Trazio sam o njima i googlao al ne piše baš previše tako da me malo strah uzet LC Power, a za XFX, da. to sam i mislio al ga nemos nac u vzu da ga hebes.
|
...ili ovo: CORSAIR CX 500w
|
Citiraj:
|
Hvala puno, onda ako ne nađem XFX, kupit cu ovo i amen:
http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.032 Nadam se da ce me posluzit kojih 5 godina. |
Ne treba ti tako jako. Dovoljna ti je 460W verzija, a već 560W je overkill.
btw, ovdje se prodaju 3 odlična napajanja, a cifre nisu pretjerane |
Citiraj:
EDIT: Čisto da tema ima zaključak :D kupio sam LC Power od 650w, u linksu. Radi ko urica ( za sad :D ) hvala svima koji su mi pomogli. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:08. |