![]() |
AGP utor riknuo?
Frend ima komp AMD 1700XP, MB Matsonic MS8137 rev 2.0, GF3 Ti200 64MB. Problem je taj što više neće da boota, kada upali komp dobije jedan dugi, i dva kratka beepa.Gledao sam signalizaciju AMI i Award Biosa
i oba dva javljaju da je problem sa grafom ( Greška se dogodila u video BIOS-u, tj. BIOS grafičke kartice je nesipravan, Ili je grafička kartica neispravna ili nije spojena. Također provjerite da li je monitor kabal uštekan u grafičku karticu ). Grafa mu je ispravna, stavio sam je kod mene u komp i radi, i kada uštekam svoju grafu kod njega opet isti problem jedan dugi i dva kratka beepa. Po mome jedini logičan zaključak je da je AGP utor na matičnoj riknuo,tj. riknula matična. Volio bih čuti vaše mišljenje i iskustva.:confused: |
probaj flešat bios. ako ne pomogne onda je nesta riknulo
|
Probaj staviti drugu grafu.
Meni se jednom comp. nije htjeo bootati, pa sam izvadio memoriju, vratio je nakon par minuta i sve OK:beer: |
Provjeri kondiće na ploči jesu napuhnuti ili su možda procurili.
|
ili nadi negdje pci grafu pa probaj s njom
|
da li postoji mogućnost da je nešto drugo riknulo? Grafu sam provjerio i kod mene u kompu radi, stavljao sam i svoju u njegov komp ali bez uspjeha. Ne kužim zašto da flesham bios kada njegova grafa kod mene normalno radi?
|
Pa probaj stavit pci grafu u njegov komp (ak moda netko ima takvu ) Ak i onda ne radi nekaj drugo je vrisnulo
|
iskopčao sam sve sa matične osim proca i napajanja i opet isti signal, probat ću njegov proc piknuti u svoju Epoxicu, e da i napajanje sam probao promijeniti ali je i to bilo neuspješno. :rambo:
|
pa probaj više sa nekom starom pci grafom,
|
da samo ne znam iz kojeg klinca da je izvadim:fuming: ,odakle mi?:rambo:
|
pa svako mora imat barem jednu PCI grafu...:D
imam ja ako češ kupit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32. |