PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   HP ekran otišao ili...? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226463)

roby124 29.12.2011. 02:13

HP ekran otišao ili...?

Pozdrav!

Dobio sam pred koji dan Hp laptop da vidim što mu ne valja. Sve što sam čuo je da ekran "titra".

I tako ja otvorim laptop i upalim ga, a ono ništa... normalno radi... reko ostavit ću ga jedno vrijeme neka radi otvoren da vidim...

Nakon 10 min se okrenem prema njemu, a ono kao neka fleka na ekranu svakvih boja kao da je netko screensaver postavio... primim laptop i sve normalno odjednom...

Zakrenem ja malo ekran, kad ono havarija - javljaju se crte, trake, titra sve... pustim ja to tako jedno vrijeme i ono se samo od sebe smiri, ali slika i dalje nije dobra, ili je tamna ili svjetla.

Reko idem krenut od najjednostavnijeg. Otvorim gornji dio laptopa, ištekam konektor koji je uključen u lcd i vratim ga natrag... Upalim kad ono isti simpomi...

Primim samo lcd u ruke i mičem ga lagano u svim smjerovima bez da se ekran piga... ništa se ne događa.... lagano pigam ekran, kad eto opet onih crta, traka, titranja i slično.

I nebudi lijen, otvorim i donji dio laptopa i isključim i uključim vga konektor sa matične i usput provjerim konektore na inverteru od lcda.

Upalim laptop, kad ono isto i dalje. Primim opet lcd u ruke, pigam ga i slika se unormali.

Moje mišljenje bi bilo da je sami lcd zaslužan za to s obzirom da mogu micati i dirati flat kabel koji ulazi u lcd koliko hoću, ali ništa se ne događa.

Jel netko imao sličan slučaj? Dali je moguće da se sami lcd tako ponaša? Da ne kažem gospođi da je ekran, a ono nešto sasvim drugo (makar neznam što bi drugo moglo biti, ali zna se ona: 2 glave su pametnije od 1).

Hvala unaprijed!

coconut 29.12.2011. 06:18

Spoji lap na vanjski ekran preko vga porta. Ako daje dobru sliku, oonda je do ekrana lapa. Ako je i tamo slika loša, onda je do grafe.
A mogao si reći i koji je HP u pitanju.

roby124 29.12.2011. 09:25

U žurbi sam to pisao pa sam zaboravio.

Radi se o Hp 6910p modelu sa 14.1''.

Spojio sam ga na monitor i normalna je slika, što je i logično jer se ova titranja i smetnje javljaju prilikom laganog savijanja ekrana dok je izvan svog kucista.

spawn 29.12.2011. 16:35

Moze biti da ti flat pokvaren. Pogotovo ako se svasta desava kad mices ekran gore dolje.

roby124 29.12.2011. 17:04

Flat bi rekao da nije.

Otvorio sam gordnji dio laptopa gdje je lcd, izvadio lcd iz kućišta i jedino što ima su 2 kablića koji idu u donji dio laptopa.

Držim u zraku lcd i pomičem ga lijevo desno, gore dole, zakrećem, ALI bez da savijam ekran i ništa se ne događa. Mislim da bi se u tom slučaju počela slika gubit...

Isto tako kada mrdam po flat kablu, a ne savijam ekran, ništa se ne događa.

samsung89 29.12.2011. 17:24

LCD je tu odapeo garant.
ebay, uzmes novi, spojiš i amen.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45.