![]() |
(riješeno) Asus A6M se ne boota
Pozzz svima imam problem sa laptopom.Do jucer laptop je normalno radio na windowsima xp,ja sam jucer formatirao hard i na njega instalirao windowse 7.Kako nisam mogao nac sve drivere za laptop pokusao sam ponovno instalirat windowse xp.Nakon sto sam u instalciji odabrao na koju particiju zelim da mi instalira windowse on je krenuo sa instalacijom.Dosao je do onog dijela kad kopira windowse i kad se mora restartat,restartao se i ostao je na onom pocetnom asus ovom logu.Windowse nisam uspio instalirat a kad mu stisnem f2 nece uc u biose.Ako netko zna sta bi moglo bit slobodno neka se javi.
konf. 2gb ddr2 100gb hdd sempron 3400+ geforce 6100go |
nece uci u bios? pa sad........ morat ces, jer moras prebaciti sata kontoler u IDE iz SATE, jer XP nema ugradene drivere za satu, pod instalacijom.
mislim da je veci problem sto nece uci u bios, i to puno veci. |
Isključi notebook, počupaj sve USB uređaje i memorijske kartice pa pokušaj opet u BIOS.
|
a kad mu stisnem f2 krene kao da ce uc al nista od toga,to je ono najgore kaj nemrem doc do biosa...sad neznam dal je maticna otisla ili je samo do kontrolera na njoj
Citiraj:
|
Meni to vuće na problem sa memorijom.
Probaj za početak skinuti zadnju plastiku sa notebooka i izvaditi bateriju biosa i ostaviti ju vani minutu pa vrati nazad. Ako opet nece u bios probaj sa drugom memorijom. |
Citiraj:
|
Si probao bez diska?
|
Drugu memoriju ubaci i kao sto je kolega rekao izvadi disk za probu
|
Citiraj:
|
Vjerovatno je HDD gecrk.
Ako možes spoji ga na drugi lap/pc prebaci podatke ako imaš i testiraj sa HDTune ili nekim od alata za diskove. Izgleda da ti ne gine novi disk. |
Citiraj:
|
Ne vjerujem da je disk krepao, to je čest slučaj kod instalacije xp-a na particiju gdje je bila sedmica naročito ako se particija prije instalacije ne obriše. Ako možeš prebaciti podatke na drugi disk na ovom bi trebao pobrisati sve particije i napraviti nove.
|
Citiraj:
|
evo ovako disk je kaput tako da sad moram u potragu za drugim...hvala vam svima sto ste mi pomogli rijesit problem
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:20. |