![]() |
Gašenje racunala
Racunalo se pocelo gasit od kad sam poceo igrat AC Revelations. CPU mi je bio clockan na 3.6ghz i sve igre i windowsi su dobro radili, a sada jedino na def taktovima ispravno radi svaka igrica. Temperatura nije bio problem. CPU 70C na prime95, a GPU max na 68C.
U PC-u imam: AMD Phenom II X4 940BE Zalman CNPS5 Gigabyte 790X-UD3P 2x2GB DDR2 800mhz Supertalent Gigabyte HD4870 512MB Chieftec A80 500W PSU Mislim da je PSU pocel zezat, al nisam ziher pa da rijesim to. Pred mjesec dana sam na tom PSU imal ovo: I7 930 (OC na 3,5ghz) Gigabyte GA-X58A-UD3R 2x4gb ddr3 Corsair XMS3 Sapphire HD5870 1gb |
Event Viewer kaže što? Kernel Power možda?
|
kernel power kaze:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. |
tja. osobno bi prvo probao s drugim napajanjem, niti prvi (a ocito niti zadnji) chieftec koji zeza............ nazalost.
ako nije PSU, onda klasika - memtest na par passova, mozda cak i istestirati hard, PSU tester na napajanje. |
Citiraj:
|
|
Pokusal sam vec s vadenjem svih komponenti i resetiranjem biosa.
I sve sam istestiral, osim memorije. To cu danas. I kod svih testova nije krapao pc, samo kad igram igrice. Malo cudno posto s prime95 mi je cpu uvjek na 100%, a kod igrica max na 70% Na graficki ventilator radi na 60% kad igram i tem je do 68C.. (3Dmark i FurMark) |
OCCT u sebi sadrži i test za provjeru ispravnosti napajanja pa možeš i s tim probati.
|
Citiraj:
|
Jesi instalirao driver za CPU?
|
Jesam instalirao drivere. Nocas sam pokusao s SISoftware sandra i ujutro mi je komp bil restartan. Windows mi je pokazao da je bila greska i da je bio BSOD.
|
imao sam i ja slicnih problema, overclockana graficka i procesor i nakon nekog vremena se poceo gasiti tek kad sam ga na default vratio je prestao, kod mene je problem bilo napajanje . Ubacim drugo i glatko radi, vratim staro opet zeza i Kernel je javljao ovo sto i tebi. Probaj drugo napajanje pa vidi ako se opet pocne gasiti onda normalno pocni ostalo testirati, memtest idr...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |