![]() |
Veliki Problem!!!!!!
Naime imao sam dva Maxtora od 80GB u kompu te običnu pržu i DVD pržu.
SVe je taj dan funkcioniralo savršeno. Zatim promijenim grafu. Nakon što sam upalio komp jedan Maxtor mi više ne radi. Ni u BIOSU mi ga neće prepoznat. Zatim više ni DVD pržu mi neće prepoznat u biosu. DVD pržu mi samo prepozna ako iskopčam običnu pržu. Koji im je vrag!!!!!!!:fuming: :fuming: |
Provjeri kablove ako nisi. Probaj ih zamijenit. Jel dobivaju struju?
|
Citiraj:
|
možda da...
napraviš CLEAR-CMOS, dvd pržu na master a cd pržu na slave, tako i sa HDD ako su pata ak osu sata onda ne.
|
Premalo struje ?!
Koju karticu si izvadio, a koju si stavio ? |
Strange rekao bih neki IRQ konflikt.
Pokušaj slijedeće: 1. clear cmos 2. staru grafu vrnut nutra |
Izvadio sam GF2 GTS-VIVO stavio GF2 MX voltmodanu.
Probao sam samo s uključenim jednim hardom bez drugoga i bez prže i DVD i neće ga prepoznat. DOk ovog drugog hoće. Recimo kad imam priključenu pržu i hard na odvojenim kanalima onda mi ni ovaj hard neće prepoznat . Tek kad ukopčam ovaj durgi koji "ne radi" onda mi ovog normalno prepozna dok ovog drugog "koji ne radi" njega ne prepozna. Stvarno zbunjujuće:confused: Izvadio bateriju vratio natrag i opet isto. Flešo drugi bios opet isto:confused: :confused: |
Da nisi sjebo ploču sa voltmodanom grafom? A jel radi normalno sa drugom grafuljom?
|
sve mi se čini da ces morati u sig napisati - mbo = SPAŠENA OD STRANE RAKA:D:D
|
Slično sam i ja imao.
No nekim čudom samo od sebe je proradilo čak sam i hard skoro skurio jel sam dok sam prikapčao molex na njega napravio kratki spoj. Daj probaj skenirati disk s disk chekerom iz recovery konzole ili sa neke druge instalacije windowsa! |
Citiraj:
|
Probaj iz recovery console. meni ga isto nije htijelo prepoznati u biosu pa sam ga skenirao!
|
Pa umro disk, to nikom nije palo na pamet :) ?
|
Citiraj:
cigo i dvd prža su proradili zajedno,:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:21. |