![]() |
(riješeno) Konfa je skroz nestabilna
kolega je kupio ovu konfu(iz nekog razloga nemoze se registrirat pa pisem)anyway:
MBO: Gb 970A-UD3 sAM3+ CPU: AMD phenom x2 560 BOX black edition RAM: DDR3 1*4GB corsair 1600c9 Vengance GPU: HD 6790 1GB DDR5 PSU: XFX 550W core ........... uglavnom konfa je skroz nestabilna, smrzava se,ne dolazi bsod...sve na defaultu u biosu i stvara mu probleme,kopao sam po compatibility listi i mislim da ova ram plocica nije tamo ali nazalost nikako nemogu bit siguran jer on nezna tocan model,je moguce da je u tome problem? da se ne treba slucajno poigrati sa naponima? |
Za pocetak testirajte memoriju sa memtestom, ali ako je nova konfa zasto ju ne odnese natrag na servis pa neka oni to testiraju?
btw krivi podforum -> Hardverski problemi |
Zanemariti sve za što treba skidati naljepnicu s kompa, naravno, ako je ima
Pročitati ovo. Naspraviti clear cmos. Možda je uključeno u BIOS-u otključavanje dodatnih jezgri, koje nisu stabilne. Koja je verzija BIOS-a na ploči? Probati staviti zadnju verziju. http://www.gigabyte.com/products/pro...?pid=3907#bios Pošto je komp nov...thumbs up za ovo što veve kaže Molim nadležne da premjeste :) EDIT: Ako je komp novi, skidanjem naljepnice gubi se pravo na besplatnu detekciju od ovlaštenog servisa, a jamstvo ostaje na komponente pojedinačno. Pitanje - dal komp ima otraga naljepnicu, tako da se nemože skinuti bočna stranica bez trganja naljepnice? Ako je odgovor DA, najbolje da se tim problemom poigraju tamo gdi je komp kupljen. |
pozdrav svim članovima
Gore navedena konfiguracija je moja, prijatelj je logiran na formum pa mi je on potražio odgovor, a sada sam i ja postao član, pa me interesira kako se najbolje može izvući iz ove konfiguracije, a smrzavo se kada nije bilo sve po tvorničkim postavkama. Danas ću probati vratiti na tvorničke postavke i provjeriti dali se opet smrzava, ali me ipak zanima da li i kako se može najbolje izvuči iz ove konfiguracije:fiju:, hvala
|
Citiraj:
|
Malo više soka procu i bit će sve u redu :D
|
Evo jučer probano na def. sve radi. Probao memoriju, CPU i grafiku. E pa ako neko ima volje da mi kaže kako ga malo ubrzati bio bi zahvalan.:D
|
Baci oko 2 posta više i klikni na boldane riječi Kako klokati.
P.S. To je link |
Pa neka ti prika pomogne, ionako zna OCnit svog intela, jer vidim da i nisi baš za neko proučavanje forumskih tema i stickya :D
|
a šta reći kada si sve rekao
|
Vidim da na defaultu sve radi, a to što je nestabilan kod overclocka nije za ovaj podforum. Za overclock postoji prikladniji forum i obavezno pročitaj sticky teme. Lock.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |