![]() |
(riješeno) Računalo radi samo u Safe Modu
Postovanje, prilikom svakog pokretanja računala ne želi normalno podići windowse. Učitava ih i kad bi se trebao prikazati desktop, jednostavno se restarta i tako u nedogled. Probao sam staviti "Last good known config" i system restore ali nista. Računalo radi samo u SAFE MOD-u.
Tražio sam rješenje na internetu i pronašao sličan slučaj gdje je bio problem u grafičkoj. Danas sam stavio drugu grafičku u računalo ali i dalje ista priča, ne može normalno pokrenuti windowse osim u Safe Modu. Da li ima netko drugu ideju, što napraviti? Računalo je sastavljeno od sljedecih komponenti: CPU: X2 6000+ MBO: Gigabyte GA-M720-US3 2 GB RAM-a OS: Windows XP SP3 (32 bitni) GPU: ATi X1300, zamjenska je nVidia GS 7600 Hvala i LP |
A gle safemode ti dize sustav samo sa osnovnim driverima s kojima mogu windows funkcionirati. Ako ti se win nece dignut normalno najvjerovatnije si zeznuo negdje s driverima. Provjeri ako si instalirao dobre drivere. Btw taj problem se dogada od friske instalacije windowsa ili se nedugo poceo desavat ? Ako se sada pocelo desavat sjeti se sta si mjenjao na kompu pa pocni od toga.
|
Citiraj:
Sad sam pokusao napraviti system restore na prosli cetvrtak no kao i kod svakog drugog pokusaja dode na nekih 70-80 % i ode u restart. Nista, idem polako spremat podatke i pripremat za novi OS. Samo me zanima s cime da provjerim da nije nesto od hw-a otislo. LP |
Imamo sticky sa test programima pa pogledaj. Napravi čisti install + drajveri po poznatom rasporedu, vidi support mobo.
Za grafu ATi X1300 drajveri su sada pod Legacy grupi pa je zadnji Catalyst 10.2: http://support.amd.com/us/gpudownloa...eonaiw_xp.aspx |
Probaj ovo :
u safe modu pokreni msconfig i na boot.ini tabu vidi je li ti uključena opcija safeboot, ako je, iskljući i onda restartaj komp. |
Nije ukljucena opcija safeboot.
Budem napravio test ispravnosti hw-a a nakon toga cu reinstalirati OS. Hvala svima na savjetima i pomoci. Pozz |
Bok bok, napravio novu instalaciju OS-a, sve je proslo ok, graficka i ostali hw rade tako da je vrlo vjerojatno bilo do nekih drivera.
Upravo vracam backup podataka. Hvala jos jednom svima koji su pomogli :chears: LP |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:07. |