PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Plavi ekran + bezbroj restartanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223336)

lunatic123 03.11.2011. 20:02

(riješeno) Plavi ekran + bezbroj restartanja

neku večer sam dobio bzvz link na facebook i kliknem ga....
otvori mi neku "zayebanciju" na youtube, ali mi i ponudi da skinem novi flash da bi mogao taj clip pogledati.... i prihvatim ja....

nedugo zatim mi je iskočilo upozorenje u donjem desnom kutu ekrana da je neki XY antivirus program našao trojanca i da skinem taj program koji će ga ukloniti... nisam prihvatio.... koristim NOD 32 + spybot
I u tom trenu pokrenem ja spybot, a comp se sam od sebe restarta
Podigne windowse koji ne stoje duže od 40 sec.... Probam ja safe mode, a ono ista stvar.....
Pojavi mi se BSOD http://imageshack.us/photo/my-images/811/problem2l.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/811/problem2l.jpg/ sa navedenom greškom i potražim ja eventualno rješenje na google-u...

Maknuo sam mu opciju da se sam restarta, ali on to i dalje radi, iako se windowsi samo nakratko podignu u safe mode-u, a na "normalnom" se ne podižu

Unaprijed hvala za sve savjete

Znam da je athlon 3000+ (ostalo ne znam)

Da, windows XP (hvala Sinac)

Sinac 03.11.2011. 20:13

Nemoj nam ni slučajno otkriti o kojoj verziji Windowsa pričaš, mogao bi ti netko čak napisati rješenje problema. Neka, glavno da se Athlon vozi...
Uglavnom, pretpostavimo da se radi o Windowsima XP i da je Windows Repair trenutno jedino rješenje. Ako uspiješ dobiti safe mod, pokreni Combofix koji skineš preko nekog drugog računala.

lunatic123 03.11.2011. 20:30

probao na safe mode, ali mi svejedno ruši sistem, tako da mi combofix ne da ni pokrenuti

Cuky 03.11.2011. 20:43

Uzmi neki linux live cd, napravi backup podataka i napravi novu instalaciju os-a. Tako ces bar bit siguran da si se rijesio gamadi.

nino 03.11.2011. 20:44

Ja sam jednog takvog danas rjesio. Ako napises detaljnu konfiguraciju, napisem ti rjesenje.

Citiraj:

Autor cuks (Post 2016955)
Uzmi neki linux live cd, napravi backup podataka i napravi novu instalaciju os-a. Tako ces bar bit siguran da si se rijesio gamadi.

Onda da ovaj podforum obrisemo? Nemoj radije nis postat u tom slucaju.

Cuky 03.11.2011. 21:25

Citiraj:

Onda da ovaj podforum obrisemo? Nemoj radije nis postat u tom slucaju.
Samo sam mu rekao najsigurnije rijesenje :)

domy_os 04.11.2011. 00:01

To ni blizu nije sigurno rješenje.

Cuky 04.11.2011. 10:20

Da ne idemo u OT onda mi na PM posalji koje bi to bilo sigurnije rjesenje ;)

@lunatic, jesi uspio rijesit problem?

lunatic123 04.11.2011. 19:52

@cuks, nisam ništa riješio.....

Dobio sam HIRENS BOOT 11.1 cd, pa sam s njega podigao "mini windows" i oni stoje...
Onda sam odskenirao comp sa spybotom, našao 1 trojanca i 50-ak malware-a i cookie-a, pa sam ih uklonio u nadi da je to rješenje mog problema, ali ništa....
Opet probao podići XP, ali sam nažalost ponovno dobio BSOD

Cuky 04.11.2011. 23:07

Najgore je kad se ta gamad nakoti nikad nisi siguran da si ih 100% maknuo. U takvim slucajevima ja radim novu instalaciju, tako da sam donekle dusevno miran :)

domy_os 04.11.2011. 23:22

Problem je upravo u tome što te nova instalacija u većini slučajeva neće spasiti od malwarea koji se raširio po cijelom disku i USB storageu, a možda i u BIOS (danas rijetko viđeno). Disk treba spojiti na drugi komp ili bootati neki live OS i skenirati dok fileovi nisu zauzeti problematičnim OS-om. U nekom boljem AV-u odabrati full/deep scan, pogledati što je obrisano, vratiti disk u izvorni komp, pokrenuti SFC ili repair i nova instalacija Windowsa uopće nije potrebna.

nino 04.11.2011. 23:48

Nakon sto se disk proskenira na drugom kompu treba redom:

Za win7/vista:
1. Instalacijski dvd ubacir i bootat.
2. Izabrat startup repair, kada zavrsi restart i opet boot sa dvd-a
3. Opet izabrat startup repair i kad zavrsi, ne stiskat "ok" vec "cancel" te uc u System recovery options, izabrati "System restore", pa vratit na tocku vracanja prije inkriminiranog dogadjaja.
4. Nakon sto zavrsi, slijedi restart i gotovo sigurno ulazi u win desktop. Onda sam jos samaranje napravio sa Combofix-om, deep scan sa nod32 i na kraju Malwarebytes.

Za winXp slican postupak, osim sto tocku vracanja (restore point) odaberem nakon dizanja sistema sa ERD Commandera, a prethodno obavit "System file repair" opciju.

Eto, mojih par rijeci. :)

Cuky 04.11.2011. 23:56

Citiraj:

Autor domy_os (Post 2017910)
Problem je upravo u tome što te nova instalacija u većini slučajeva neće spasiti od malwarea koji se raširio po cijelom disku i USB storageu, a možda i u BIOS (danas rijetko viđeno). Disk treba spojiti na drugi komp ili bootati neki live OS i skenirati dok fileovi nisu zauzeti problematičnim OS-om. U nekom boljem AV-u odabrati full/deep scan, pogledati što je obrisano, vratiti disk u izvorni komp, pokrenuti SFC ili repair i nova instalacija Windowsa uopće nije potrebna.

Nisam ni mislio da ide napamet sve vracat natrag bez da pogleda koje fajlove vraca. Ali imas pravo, da ides gledat file po file otislo bi previse vremena i zivaca.

@nino - Sta napravit u situaciji kad ne koristis system restore?

nino 05.11.2011. 00:00

Citiraj:

Autor cuks (Post 2017950)
@nino - Sta napravit u situaciji kad ne koristis system restore?

Ono sto ti je domy napisao, SFC pomaze dosta, a ima tu dosta solucija koje mi se bas neda opisivati nakon 15-tak godina frke sa servisiranjem i borbom sa kojekakvom gamadi na pc-u. :D

lunatic123 06.11.2011. 21:11

Format C je riješio (valjda) problem....
Sad windowsi stoje i polako instaliram AntiV programe i sve ostalo...
Nadam se da će to bit OK

Hvala svima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:37.