![]() |
problemi oko napajanja hladnjaka
sastavio sam konfu jednu
maticna k8n-e deluxe amd 64 3000+ 754 socket ...i ostalo po standardima uz to sam stavio 3 DVD przilice i jedan DVD citac. promjenio sam i napojnu jedinicu , stavio sam 550W napojnu sto znaci da nije problem maticna ima 3 konektora za hladnjake, jedan za CPU hladnjak i ova dva za kuciste. moram reci da sam dodao jos 2 odzada da upuhuju hladan zrak. e sad ovako, kad palim komp zavrti mi CPU hladnjak i ugasi ga, dok ova dva ovamo normalno rade....i onda naravno na startu mi pokazuje CPU fan error...al to nije bilo juce, nego danas kad sam na posao dosao reko da sprzim jos jednom 3 dvd-a ON THE FLY ( sto je dobrota prava :beer: ) znal ko sta bi mogao biti problem, zahvaljujem unaprijed |
Po meni zvuči kao da nema paste na procesoru ..
Probaj staviti samo jedan keksić memorije .. za početak .. |
Citiraj:
uglavnom da poslusaj kovu isto tako je moguce da ti je =el motor u ventu na kuleru krepo ili da ti je dovod do konektora precvikan/ostecen...moze bit mali milj problema si pokusao stavit neki od ventova na taj konektor gdje je upiknut cooler i ak se onda normalno vrti...:beer: isto je moguce da si preso max dozvoljenu snagu koju smije sprikljucit na plocu(ostala 2 konektora)procitaj manual i pogledaj kolka je max dopustena W za ventove te napisi kolko W papaju ventovi(ako neznas pomnozi napon i amperazu)koja pise na ventovima obicno 12 v i 0.25a(vidio sam od 0.09 do 0.15a) |
Shvatio sam da si dosta toga promjenio .. pa sam po tome zaključio da je procesor..
No ako je to prije radilo, a sada si samo više toga spojio, moguće je da imaš preveliko opterečenje .. te iskače .. Makni za početak sve nepotrebne stvari, probaj ako treba i bez diska, CD-DVD romova, bez ventova .. samo osnovno, pa da vidiš da li boota .. ako radi boot, stavi diskove, pa probaj, pa ako radi ideš dalje .. i tako do kraja .. Ako već u prvom koraku ne radi, znači da nije napajanje tj. ili ne radi napajanje ili ti se gasi radi proca ili nekog drugog razloga (moguće da se nešto odspojilo, pa provjeri da li grafička sjedi na mjestu, da li je memorija ok i sve ostalo ..) Javi da li si riješio. Mene se samo vidi kada prvi odgovorim na post :) |
Probaj ono kaj je rekao moj predhodnik, znači iskopčaj sve diskove i sve optičke uređaje:::.....
Onda ubodi samo jedan ram i samo grafu, i onda provjeri dali ispot utičnice na ploči na koju si spojio vent od proca piše CPU FAN, da nisi možda ubacio u krivu utičnicu, jer nekad zna bit skriven, da da!!!! E i onda ako ti ni to ne šljaka probaj Flashaj bios, i ako ni tada, pošalji ploču na servis, hihi, aj bok::::::.......:beer: |
može biti i malo pre agilni cool n' quiet u kombinaciji sa zeznutom implemetacijom istog na ploči.
Koja ti je temperatura proca. ALi najbolej je da isštekaš i ponovno uštekaš vent, ak treba promjeni priključak na koji spajaš vent na ploči. OT: Otvorim i vidim Kova odgvorio DVA puta. Prvo kaj sam pogledao je datum posta i topica da nije nekaj staro. :eek: :eek: :D :D |
kova imam samo 1 keks ram-a tako da to nije problem...
nije do hladnjaka posto sam stavio 3-4 komada i isto svi zezaju krenu i gase se :) probao sam sve istekati pa paliti , al opet isto ...flashao sam bios par puta ...nece isto radi paste ima, proc temp je oko 40 stepeni na idle sve sam probao...al ima caka jedna, kad prikopcam obicni hladnjak tj. onaj sto sam stavio u kuciste da upuhuje, tamo gdje se CPU hladnjak kopca, onda kad palim , pokrene ga, STANE i nakon par sekundi krene opet, za razliku od pravog CPU hladnjaka koji nakon stajanja ne pokrene nikako :fuming: cak sam mjenjao par CPU hladnjaka i isto to rade, tako da mi nije jasno kako al ko ga jebe probao sam nesto drugo... cpu hladnjak sam ukopcao tamo gdje je bio ovaj obicni kuler, a obicni tamo gdje se CPU hladnjak koristi u biosu namjestio da ignorise frku, i evo sve radi po normali sad mi je ostalo jos jedno, kad przim on the fly 3 dvd-a , buffer kod ova tri nikad nisu u istom radu, rade 2 jedan stoji, onda radi 1 a 2 stoje tako da mi treba dugo vremena da sprzim 3 cd-a, fakticki govoreci prije bi posebno sprzio ta tri komada e sad u properties od nero sam stavio READ buffer na 80 mb jer toliki je maximum , pa se kao poboljsalo, na pocetku przi sva tri buffer-a oko 98% onda tamo negdje od 30% opet krene srati i tako do 80% i onda nastavi :)) e decki puno hvala sto ste pokusali pomoci ;) |
cool 'n quiet.
Jesi stavio cool n' quiet drivere? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo i treči puta :...
Daj provjeri neko drugo napajanje molim te ... ovo mi je sve sumnjivo .. Moguće je i da je matična .. (driveri i sl.), ali moraš nekim redom testirati .. Btw .. ovo sa 3 Cda i sl., kako ti je to spojeno, jer nije ti baš fora imati CD i disk na istom kanalu ... usporavaš ionako spori disk :) Uživajte .. see ya. |
disk je SATA tako da su na IDE kablovima samo dvd pisaci i jedan dvd citac :))
decki sve najbolje , kova zahvaljujem na ulozenom naporu ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37. |