PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Problem sa wifi-em na Toshiba laptopu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222813)

martin_zg 26.10.2011. 15:26

Problem sa wifi-em na Toshiba laptopu

Imam problem sa wifi-em na laptopu Toshiba Satellite R 630-149. Dok je laptop otvoren wifi radi bez problema, dapače mrežna kartica hvata fenomenalno, ali problem se događa kad zatvorim laptop (ekran), tada veza puca.
Zna li netko možda koje je rješenje ovog problema?

coconut 26.10.2011. 16:23

Nema ga. Antena ti je smještena u poklopcu iza ekrana i valovi su joj horizontalni. Kad zaklopiš ekran, valovi postaju vertikalni i normalno da ne hvataju signal.

martin_zg 26.10.2011. 16:38

Ali kad sam kupio laptop to se nije događalo.

tomov 26.10.2011. 16:43

Citiraj:

Autor martin_zg (Post 2010285)
Ali kad sam kupio laptop to se nije događalo.

Vjerojatno je ali nisi išao za tim. Odgovor koji si dobio je legitiman ali do te mjere da antena bolje hvata dok je ekran otvoren a ne zatvoren.

Pogledaj malo na nekom programčiću koji gleda wifi valove koliko se novih usera nakotilo na tvome kanala (imaš veću interferenciju i pad signala) pa prema potrebi promijeni kanal da imaš bolji prijem.

martin_zg 26.10.2011. 17:43

Citiraj:

Autor tomov (Post 2010288)
Vjerojatno je ali nisi išao za tim. Odgovor koji si dobio je legitiman ali do te mjere da antena bolje hvata dok je ekran otvoren a ne zatvoren.

Pogledaj malo na nekom programčiću koji gleda wifi valove koliko se novih usera nakotilo na tvome kanala (imaš veću interferenciju i pad signala) pa prema potrebi promijeni kanal da imaš bolji prijem.

Da, nisam baš obraćao pozornost na to kad sam ga kupio...
Koji program predlažeš?

Nikky 26.10.2011. 18:10

Još jedan bitan detalj: zaklopljen ekran > sleep mode > wireless (i ostalo) se gasi i logično da ne radi tj. veza puca.

martin_zg 26.10.2011. 18:24

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2010347)
Još jedan bitan detalj: zaklopljen ekran > sleep mode > wireless (i ostalo) se gasi i logično da ne radi tj. veza puca.

Kad zatvorim ekran ne ide mi ni u sleep mode niti u hibernate, isključio sam to, nego mi ostaje normalno upaljen.

domy_os 26.10.2011. 18:56

A koliki ti je signal kad je ekran otvoren? Nakon poklapanja ne bi smio puno izgubiti, najviše 10% tako da vjerojatno nešto hardverski nije u redu. Možda kabeli gube kontakt?

tomov 26.10.2011. 22:25

Citiraj:

Autor martin_zg (Post 2010327)
Da, nisam baš obraćao pozornost na to kad sam ga kupio...
Koji program predlažeš?

To sam svojevremeno gledao s nekim utilityem od PCI wifi mrežne i izabrao najpovoljniji kanal.
Ako ti mob ima wifi i radi na Androidu možeš skinut jedan app koji skenira sve kanale i predlaže ti koji kanal da uzurpiraš za što bolji prijem. Iskreno zaboravio sam kako se zove ali traži malo po marketu...

martin_zg 27.10.2011. 11:14

Citiraj:

Autor domy_os (Post 2010381)
A koliki ti je signal kad je ekran otvoren? Nakon poklapanja ne bi smio puno izgubiti, najviše 10% tako da vjerojatno nešto hardverski nije u redu. Možda kabeli gube kontakt?

Kad je otvoren signal je odličan, propusnost i brzina maksimalna, a kad poklopim ekran sve pada na nulu...

@ tomov: imam Android, potražit ću na marketu tu aplikaciju.

Nikky 27.10.2011. 11:54

Na temu "gledanja" wireless mreža na kompu / lapu: NetStumbler, inSSIDer.
Privremeno ugasiš svoj router / ap i pogledaš koji kanali su zauzeti i sa kojim intezitetom, potom kod sebe postaviš onaj kanal koji nije u upotrebi ili su susjedi najslabiji. Preferiraj 1 ili 6 ili 11 kanal.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:34.