![]() |
amd 1800 downclock
dakle, imam amda xp 1800 i temp mi je totalno u q
posto uskoro mislim kupiovat cijeli novi komp, neda mi se sad kupovat druge ventove, i sl.. mislio sam spustit njegovih 1533 mhz na kojih 1000, jel bi se onda manje grijao? kolko bi to spustilo temp., jer trenutno samo brljam netom i igram DII LOD ;) brzina mi opce nije vazna... kak to spustit? |
kolko je star itd itd itd
mnozitelj je time zakljucan ili odkljucan? ako je zakljucan sputi mu fsb...ako mu je mnozitelj odkljucan spusti njega(onaj x11,5)moguce da ce ti s emanje grijat al grijanje je opcenito uzrokovano voltazom pa i nju spusti(inace nadam se da nemas palomina):D :beer: |
Pa ako ces ga prodavati sta te briga.Meni je temp evo stalno na 55 cak i na 60 kada nesto igram pa se ne brinem.Zasada nista ne šteka...radije otvori kuciste pa neka se praši...svako malo očistiš i dobro...
|
ak ti se ne smrzava komp nemas problema. sa smanjenim clockom ti nece bit nis bolje, ak ti se vec zajebava probaj smanjit voltazu malo i vrti prime da vidis jel stabilno...
|
Ovako nije frekvencija samog proceosra ono što uzorkuje zagrijavanje ( ima i ona utjecaj ali je minimalna), već napon ( volti) na kojima procesor radi.
Moja preporuka bi ti bila da očistiš kuler od prašine, te da staviš tanak sloj termalne paste između procesora i hladnjaka, time bi trebao nešto sniziti temperaturu. Nemoj se bojat dačeš neaj strgat je rje stvro jednostavno. Po odtalo imaš upute za čišćenej kompa pročitaj si to. |
ma sve sam rastavio i zglancao,, stvar je u tome da sam cistio ventove i prasinu prije kojih 2 mjeseca (kanta otvorena za to vrijeme) i nemrem vjerovat da se tolko prasine skupilo!?! mogu si tepih doma istkat od prasine... mislio sam da je zbog vrucine...
sad je ok temp, a da ne otvaram novi topic, koji je program ok za vidit temp cpua u windowsima? ak ima nesto da mi dole u trayu iconica prikazuje temp? thnx |
MBM5 ili mislim da možeš probat sa najnovijim Evertestom.
|
SpeedFan ...meni je sasvim dovoljan za gledanje temp...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:35. |