![]() |
Iznenadno blokiranje slike
Izložiti ću ovdje problem, u nadi da ću dobiti neki dobar savjet.
Dakle, do prije tjedan dana računalo mi je radilo kao bubica (osim što je bio bučan prilikom paljenja), no pojavio se jedan problem. Kada je moj maleni brat bio na računalu, dok je igrao, prčkao je po monitoru i u izborniku pritisnuo "factory reset" pri čemu se slika monitora vratila na tvroničke postavke, tada se samo slika smanjila, što i nije bio neki problem. Ja sam došao na računalo nekoliko sati kasnije, i prvih nekoliko minuta nakon što sam upalio računalo sve je bilo normalno, no tada mi se dogodilo da se oko kursora miša pojavi kvadrat ispunjen zelenim rešetkama i računalo potpuno zablokira. Nekoliko puta sam ga resetirao i problem se pojavljivao iznova. Iz dana u dan je stvar postajala sve gora i gora. Počele su se pojavljivati bijele i zelene crte prilikom bootanja windowsa, pa je čak došlo do toga da se ne može upaliti osim u safe modeu. A i tada kada se upali boje su blijede, ali ipak je (još) sve vidljivo. Tada sam krenuo u riješavanje problema. Dok se još kompjuter mogao upaliti na normalan način (bez Safe Modea) mislio sam da je problem u monitoru, pa sam uzeo drugi monitor, no problem je ostao (kasnije se pogoršao). Tada sam pomislio da je problem u grafičkoj, pa sam upalio kompjuter u Safe modeu i provjerio da li ju računalo još registrira. Primjetio sam da je računalo i dalje prima, pa sam pomislio da je možda driver otišao, pa sam ponovno instalirao driver za grafičnu, no problem se i dalje pojavljuje. Odlučio sam da ću u ovih par dana pokušati riješiti problem na par načina: 1. Prvo ću prebaciti sve podatke sa hard diska i preinstalirati sustav, u nadi da je ovaj problem zapravo samo softverski. 2. Ako to ne uspije, izvaditi ću grafičku i zamjeniti ju sa drugom koju nabavim od prijatelja, ovo mi se čini kao najvjerojatnije rješenje, jer je vrlo vjerojatno da je otišlo nešto na grafičkoj. 3. Ako ovo dvoje ne uspije onda idem u provjeru matične ploče, ipak, nadam se da neću doći do ovoga. I dok se vi sada pitate "Koji k**** nama pišeš što ćeš sve raditi!?" :D Želio bih zamoliti za savjet od nekoga tko se susretao prije sa ovakvim problemom, i na koji ga je način uspio riješiti. |
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660
Prvo se upoznaj sa gornjim linkom, napravi trazeno, pa idemo dalje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:07. |