PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   [prob]: ISDN spojen ali nema prometa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22173)

stripe 23.06.2005. 13:55

[prob]: ISDN spojen ali nema prometa

Pozdrav :D

Ovako, imam bananu jednu...

Slozio sam novu konfu (amd venice, dfi lanparty u-d, corsair 1gb) i sve radi ko zmaj ali...
Nemrem slozit net da radi NIKAKO. Instaliram ISDN kak spada (u pocetku mi je stavljao usklicnik kod device managera ali poslije je prestalo - sada je "Device is working properly") ali ne radi kak spada.

Naime, spoji me na net normalno, imam notification da sam connected i ikonu u trayu (plus svako malo posalje par bitova kad je veza idle) ali veza je stalno idle. Nece mi niti jedan browser radit (stalno javlja cannot nesto...) niti ping u commandu, nista - stanga - a spojen sam normalno. Ne kuzim u cemu je stos.

Do sad sam slozio brdo konfi, al brdo i valjda 5 puta sebi namjestao isti ISDN adapter i nikad mi se ovo nije desilo. Probao sam stavit one stare DNSove od CarNeta al ni to ne radi...

Usput... Svaki put kad deinstaliram adapter i probam ga ponovo instalirati samo poveca broj na kraju - sad sam na "PCI ISDN Adaper #11"

Najte se ljutit kaj nemrem replyat odmah AL NEMAM NET DOMA :D

Thanx.Cheers!

munst0r 23.06.2005. 16:01

I meni se nest slicno desava...
Ali... meni se normalno spoji i normalno mogu koristit net... ali onda se najednom desi to da se veza zablokira... ali ne pukne... nego ostane normalno spojen na net, samo nema prometa... i onda se moram rekonektat...

Recimo... ja na ISDNu uopce nisam mogao koristit p2p programe... a jedva sam igrao wc3... jer se veza zablokirala skoro uvijek kada je doslo do istovremenog downloada i uploada...

Svi moji pokusaji da nadjem rjesenje su propali... svi osim zadnjeg... a to je bilo uvodjenje ADSL-a...

Tako da... ne mogu ti pomoc... i pitanje dal su nasi problemi isti... ali ako nadjes rjesenje svog problema, napisi ga... pa mozda rijesis i moj :)

btw... ja imam asus p-in-100 adapter.... (mislim da se zove tako nekako...)

MasterX 23.06.2005. 20:00

Re: [prob]: ISDN spojen ali nema prometa

@stipe

nabavi digitalni fotoaparat i uslikaj tvoju ISDN karticu ili napisi proizvodjaca i model kartice

95% sam siguran da ti mogu nabaviti drivere koji rade

naime skoro sve ISDN kartice su genericke/oem

imaju HFC-S PCI A chip ili Winbond 6692 (ali taj Winbond je smece, jednostavno nema dobru CAPI2.0 implementaciju u driveru)

Tooma 23.06.2005. 21:10

imas li instaliran ikakav firewall ili je mozda bija instaliran pa onda deinstaliran?

stripe 25.06.2005. 22:37

Citiraj:

Originally posted by MasterX naime skoro sve ISDN kartice su genericke/oem

imaju HFC-S PCI A chip ili Winbond 6692 (ali taj Winbond je smece, jednostavno nema dobru CAPI2.0 implementaciju u driveru)
Nemrem sad fotkat, jer pisem s drugog mjesta...

Ali sam gotovo 100% ziher da ima taj WinBond chip (sjecam se kada sam ga kupovao) tako da bih bio vrlo zahvalan da mi to mejlas :D
salji na bananko fakat.ne.volim.spam @ gmail.com :)

& BTW -> nije stipe vec stRipe :D

Thanx.to.all.d.answers - You have been most helpful ;)

tor 26.06.2005. 10:44

Da, driveri hoče raditi takva sranja...

stripe 26.06.2005. 13:03

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, driveri hoče raditi takva sranja...
Ma znam - ali do sada nisam nikada imao tih problema, svaki put isti driveri (valjda vec 3 godine = bar 6 instalacija)...

Prvi put sad registriram windowse i banana :D

tolko o licenciranom softveru :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:00.