![]() |
Komp ne radi nakon nestanka struje
zz raja
jutros nakon sto se elektra udostojila ukljuciti struju palim komp i ne uspjevam sve lampice svijetle cooleri rade przilice sljakaju ali nema beepa i nema slike nakon restarta se ugasio sad nakon 10 paljenja radi 5-10 sekundi i ugasi se onda se jednom upali (opet bez beepa i slike) pa opet u krug maticna je M2N68-am se2 probao sam sve iskopcati iz nje (grafu ventilatore ...) sve osim CPU i opet nema beepa MBO ili napajanje ? |
probaj prvo otici do susjeda uzet napajanje pa probati, ako ti to nepomogne vjerovatno je MBO
|
svaki put kad je nestalo struje i komp mi ne dize otislo je napajanje, to je bilo dok sam imo ms napajanja i njemu slicna...
|
probao drugo napajanje
dogada se isto |
Onda već znaš odgovor - vjerojatno MBO
Inače, je li bija neki problem sa strujom u kući ili neplaćeni računi? Probaj svalit trošak na leđa elektre u suradnji sa društvom za zaštitu potrošača - naravno ukoliko ima osnova za takvu operaciju :D |
ma izgleda da su nekome iskapcali struju
pa je jutros nije bilo u cijeloj ulici jel to jos ulazi pod gresku elektre ? prijatelj mi je rekao da bi problem u grafi ili procesoru :S nedavno sam stuko sav đeparac na novi monitor tako da ovaj servis nece vidjeti jos neko vrijeme |
Ako si u mogućnosti probaj grafu, proc i eventualno RAM isprobat kod nekoga.
Kontaktiraj društvo za za zaštitu potrošača oni će te bolje savjetovati, uostalom nemaš šta izgubit osim malo vrimena i impulsa http://www.potrosac.hr/index.php?opt...tpage&Itemid=1 |
problem je sto svi frendovi imaju AGP
i drugi socket :S |
Pošastiš onda lokalnog PCe forumaša s 1-2 litre pive (naravno nakon šta odradite dijagnostiku) :D
Valjda ima nekoga iz tvog grada/mista voljnog da ti izađe u susret, stavi oglas na tržnicu da tražiš uslugu - u primjerenu kategoriju. |
a jesi probao odnesti komp kod frenda da probas na njegovom monitoru?
p.s. ta asusica ima vga, sada ako imas upinutu grafu, izvadi je pa pikaj na matičnu direkt... |
probao izvaditi ovu i spojiti direkt na mbo
isti problem jel treba prebaciti na vga nekako ? neki pin ? |
Citiraj:
@big bang Čudi me da ti moderator nije obrisao temu. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 |
Citiraj:
Citiraj:
i gdje se nalazis "u RH"...mozda ima netko u blizini |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:11. |