![]() |
Corsair value select - prejeftino??
na linksu sam nasao ovo na cjeniku pa mi nije jasno:
ram pc-3200, 512mb, ddr, corsair, value select, ddr 400 mhz cijena : oko 390kn Nije li to malo prejeftino za corsair ? (trenutacno planiram zamijeniti memoriju na kompu pa mi se ovo cini kao jako primamljiv izbor, no nesto mi ne stima s cijenom) Dali je to "normalni" corsair modul ili neka okljastena verzija? |
to je corsair, nema problema...:D
uostalom, piše ti sa strane da je cijena pala cca 20% pa tu nije ništa čudno...:smoke: ddr400 na cas2 i vozi...:D |
Masni krivo s reko.
To je VALUE. Znači PB je corsair a čiopvi nisu onikoji su na XMS modulima. TI rami su deklaririani vjerojatno na cas 2,5 možda čak i 3. IMHO rađe uzmi infienon, Samsung. PQI, Hynix ako ne želiš clockati. AKo da Corsair XMS, Geil ultra X, Twinmos twister, OCZ |
Mislim da su kod tih RAM-a latencije 3-3-3-8 po SPD-u.
|
Citiraj:
evo...frajer je uzeo value i drži ga na ddr400 na cas2...:smoke: http://www.sysopt.com/reviews/memoryvalue/index3.html a ovdje imaš sve platforme i latencije... istina isuse, ovisno o platformi, mema radi na cas2, cas2.5 i cas3 na 400MHz... |
delkarirani su na 2.5-3-3-8...
ajd da novi thread ne dizem, upucat cu linksovce nemaju sad OCZ platinum rev.2 a meni hitno treba ll ram sa tccdom ili tcc5 da radi 2-2-2-5@400 i da radi na ddr600 |
U DC na 400 mhz idu samo na cas 2,5. Provjereno
|
Citiraj:
|
imam ja stariji corsair value, ddr400 na cas2, ddr450 na cas 2,5
ne lose za te pare |
Citiraj:
ti si jedan od rijetkih koji je dobio "dobru seriju" kingmaxa pa ti zato i radi tako...:smoke: ima brdo ljudi kojima kingmax nije htio raditi na tvornički deklariranim postavkama... za corsair barem znaš da će raditi kako piše, ako ne i bolje... |
onda....što je bolje? Kingmax 433MHz DDR ili taj Corsair Value select ?
|
Evo frend bas danas uzeo 512mb Kingmax SR433 u Ve-milu i fino radi na 230 2.5-3-3-7 2.9V stabilno, dalje nismo probali a na 200 cist normalno na 2-3-3-7 2.7V
Cijena mu je 343kn |
Citiraj:
ma taj kingmax ne volim jer je s njim lutrija, a meni se ne kocka sa 350kn...:smoke: |
nakon kaj sam imao 6 stickova od 512MB kingamxa od kojih niti jedan nije radio ni na 200, sam prema toj firmi izuzetno skeptičan.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nazalost Kingamax je lutrija pa ko se voli kockat nek okusa srecu, nekima uspije... ;)
|
Citiraj:
Zato fino kupis supertalent. 100% radi na deklariranom, a neke posreci pa dobiju ovo ko ja :D |
Kingmax jest lutrija ali ono što sam ja sretao ili radi dobro ili ne radi niti na tvorn. postavkama i onda ga reklamiraš i dobiješ drugu memu, ali kad radi radi sasvim o.k., meni je SR433 radio na 230MHz 2.5,3,3,7 2.8V ili 242MHz 3,4,4,8 2.8V što je dobar rezultat za memu te cijene.
|
Citiraj:
Novi si - pa ne možeš znati... Ali Isus je tolko problema imao s tim Kingmaxom, reklamacijom u Ve-milu - da se prosto bojim za njega (i za nas) kako će reagirati dok se ovoga sjeti... :rolleyes: :D Kocka, kocka.... a kako ide ono: ko ne riskira - ne profitira?:p |
hehe:D odsad sam vjerni član PCekspert foruma i svaki dan sam na njemu:) neznam,moj frend je kupio one Kingmaxe od 512MB DDR 433 mislim,imali su crveni PCB,radilo mu je bez IKAKVIH problema,ali on nije over clockao...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34. |