![]() |
radeon 9600
zanima me da li se isplati tj. da li je moguce kloknuti ovu karticu. sapphire radeon 9600 atlantis! ima pasivni kuler. naravno kupio bi ja hladnjak za nju al ne znam koliko bi mi bilo isplativo jel ne znam koliko bi kartica isla gore. nisam nikad klokao karticu zato i pitam vas koji imate iskustva s tim da mi pomognete da ne zujim po netu i trazim. hvala :beer:
|
skini si program ati tool
u njemu imaš opcije za dizanje brzine memorije na grafi i gpu-a, dižeš prvo memoriju u koracima po 3-5mhz pa testiraš u 3dmarku ili neko igri, ako ti baca neke točkice ili čudne linije smanjiš takt isto tako i za GPU |
crash hvala ti. imam ati tool i sve to samo me zanima da li je isplativo uloziti u neki hladnjat pa probat dizati ovu karticu ak ju je netko imao pa kloknuo. pasivac je na njoj pa tak da ne vjerujem da ce ovak puno ic vec je sad vruce a da ni ne pokusavam dizat nist.
|
crash je sve rekao, kad obavis oc, javi rezultate.... :)
ako ti bude trebala pomoc, pitaj ili salji na pm. ;) |
Ne znam oćeš imat kakve koristi od boljeg coolera jer je meni Gigabyteova 9550 išla jednako gore (do nekih 410 MHz) i s pasivnim i s aktivnim coolerom. Naravno, 9550 i 9600 na sebi imaju jednake čipove, samo rade na malo različitom taktu.
|
Ne znam oćeš imat kakve koristi od boljeg coolera jer je meni Gigabyteova 9550 išla jednako gore (do nekih 410 MHz) i s pasivnim i s aktivnim coolerom. Naravno, 9550 i 9600 na sebi imaju jednake čipove, samo rade na malo različitom taktu.
|
ici ce ti dovoljno. probaj improvizirati neko hladjenje ispod grafe, cisto da vidis kako ce se ponashati.
|
|
Meni je ta 9600 išla na 428/504,sa strane je bio vent.Stock hladnjak zamijenjen je coolermasterom po 36KN (dobio nekih 5MHZ). Kupi pasivce za memoriju,mogao bi dobiti 20-30Mhz a i biti će puuuno hladnija...
|
eddie neznam dal sam te dobro skuzio. dakle kupim si one male kulere za memoriju na grafi, skinem ovaj pasivac sa svoje grafe i kupim drugog. a ovaj vent kaj si napisao sa strane to je od kucista ili si ti to nest namontirao???
|
Šta je s ovim postovima???
|
neznam kaj je s njima al 3 si ih stavio :)
|
Da u pravu si.Kada skineš ovaj stock pasivac na GPU ako ima paste pazi da ne ide previše "okolo" jel ti ne bude kartica radila,uzmeš neki pasivac (zalman,coolermaster) i neke paste i staviš gore.Za memoriju imaš npr. u HG-spotu.Sa strane neki vent 80mm da piri po cijeloj grafičkoj.Sve zajedno-100KN.
|
nije da ne vjerujem al nije mi jasno kako ovi pasivci za graf. velicine 12.6mm x 10mm x 11.4mm mogu biti dovoljni? pa pasivac za NB je 3 puta veci(priblizno) 37.5mm x 37.5mm x 32mm
a da ne govorim ovaj pasivac na graf. ak se nekom da objasnit |
Citiraj:
|
pasivci za grafu
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=7 Cooler za grafičku karticu pasivni COOLERMASTER SAC-P01-UB, aluminijski, plavi eto to je to ak se ja ne varam. al to mi stvarno zvuci pre malo, bas zvuci kao da je za memoriju :) |
Pa to i jesu ježeki za memoriju.
|
Ti trebaš ovo "Cooler za chipset pasivni COOLERMASTER PAC-P01-US, aluminijski".
|
hahahah i mislio sam da je pre mali. ma imam vec na NB-u ovaj coolermaster. a i ove male pasivce za memoriju isto moram kupit
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36. |