PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Laptop HP Compaq nx9105 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22004)

FRipper 19.06.2005. 11:23

Laptop HP Compaq nx9105

Evo ovako imam za sada 3 problema, nikako da ih riješim kako treba,i neke uopče ne mogu riješiti pa bih molio one koji nešto znaju da napišu,hvala

1. Cpu speed
Odem u Control panel-system-general i piše AMD Athlon XP Processor 797MHZ...e sada je problem što je moj cpu 1600MHz,nikako da uspijem to promjeniti,mjenjao sam bios,5verzija,drivere za cpu,ma sve probao,a ono ništa i nekada pokaže još gore 393MHz

Što je problem i kako ga lječiti?

2. Virtualna memorija
Imam 256 Mb DDr-a, virutalna memorija mi je podešena def. 385-768,što bi bilo najbolje da se podesi i kako da znam što je meni potrebno,jer mi se nekada javljaju poruke da je malo memorije,krepavaju mi internet exploreri,isključe se neki kada ih je više,blokira mi word itd itd.

3. Slika ekrana
E ovo je največi problem,bio sam čak i u servisu,ne znaju šta je problem,nitko ne zna u čemu bi mogao biti...
Nekada mi slika promjeni boju,ekran zacrveni,pozeleni,poplavi,ma svakakve boje,ništa se ne vidi,poludiš, i tak par sekundi traje,nekada par min,a nekada 2dana,onda prestane pa valja dosta dugo pa opet 2-3sek pa prestane 2 sek pa opet. Koji mu je vrag? Grafička? Hm... mjenjali smo drivere nove,stare,ništa ne pomaže... HDD? eh to ne znam nismo kontrolirali. MB? ne znam Memorija?ne znam

POMOZITE sa bilo kakvim savjetima i slično probati ću sve...
Hvala unaprijed!

RAK 19.06.2005. 11:40

1. Treba ti program naziva Speed Switch. XP dobro ne kontroliraju brzinu procesora kada ovaj radi na bateriju ili struju. Bez programa meni je proc uvijek na 600 MHz, bez obzira da li radi na struju ili bateriju.

2. Vritualnu memoriju namjesti na 512 Mb (najviše i najniže) i postavi je na neku drugu particiju. Samo ne tamo gdje su Windowsi.

3. Hardverski problem. Samo bi servis to mogao popraviti. Vjerojatno se izvukao kabel, potrgao, hladni lem ili sl. Baš sam sličan problem riješio na taj način. Rastavljanjem u servisu, često se to dogodi kada je serviser malo handrast. Nakom 8 sati rada, većina je takva.

FRipper 19.06.2005. 12:14

Citiraj:

Originally posted by RAK
1. Treba ti program naziva Speed Switch. XP dobro ne kontroliraju brzinu procesora kada ovaj radi na bateriju ili struju. Bez programa meni je proc uvijek na 600 MHz, bez obzira da li radi na struju ili bateriju.

Ok thanx budem probao

2. Vritualnu memoriju namjesti na 512 Mb (najviše i najniže) i postavi je na neku drugu particiju. Samo ne tamo gdje su Windowsi.

Eh al imam samo c: nemam drugu particiju

3. Hardverski problem. Samo bi servis to mogao popraviti. Vjerojatno se izvukao kabel, potrgao, hladni lem ili sl. Baš sam sličan problem riješio na taj način. Rastavljanjem u servisu, često se to dogodi kada je serviser malo handrast. Nakom 8 sati rada, većina je takva.
Morati ću očito sam rastaviti i proči lemom sve ponovno

FRipper 20.06.2005. 08:48

Evo riješio sam cpu speed, speedeswitchxp mi je rijesio stvar,ali sada je problem,mozda i ne toliko veliki ali ventilator mi radi svakih min se pali sto prije nije, jel zna kolika je normalna temp na ovakvim procesorima?

RAK 20.06.2005. 08:56

Naravno da se paličešće kada radi na većem taktu. I tako se više grije.

Za tvoj laptop bi bilo dobro da se i ne gasi zbog priglupog layouta matične ploče i rasporeda komponenti.

ZRx 28.06.2005. 11:01

lapatopa

e i ja imam isiti laptop i radi ko sat i na 700mhz ....ipak su to u hp naprawili....kako trreba...no zanimame jesili dobio na perfomansama znacajno otkad si powecao takt----?????:confused:
to s wentilatorom sigurno iritira!!!
a sto se tice slike ...to nosi na serwis ako si prowao driver to ni sta neka hardewerska greska!
inace zadowoljannn????
:beer:

FRipper 28.06.2005. 20:25

Re: lapatopa

Citiraj:

Originally posted by ZRx
e i ja imam isiti laptop i radi ko sat i na 700mhz ....ipak su to u hp naprawili....kako trreba...no zanimame jesili dobio na perfomansama znacajno otkad si powecao takt----?????:confused:
to s wentilatorom sigurno iritira!!!
a sto se tice slike ...to nosi na serwis ako si prowao driver to ni sta neka hardewerska greska!
inace zadowoljannn????
:beer:

Ne znam jesam li dobio,ali samo znam da lap nije loš,ima i puno gorih,inače imao sam toshibu i puno je bolja, jedino što mi ne paše je memorija slabo je za njega 256mb morati ću kupiti još 256mb,al neda mi se trošiti pare jer i ovako mi je ovo dovoljno a i planiram ga prodati nadam se da ću dobiti 5soma,ipak sam ga prije 6mj platio 8500kn,je da ću dosta popušiti ali trebaju mi pare hitno za sređivanje auta pa onda ode on ako tko bude htjeo...

Ma moram nositi ali jeb je to što moram nositi u osijek (120km) ili zagreb (oko 250km) i onda ga još ostaviti par dana pa tka da mi se i neda baš...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40.