PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Reboot prilikom intenzivnih 3D radnji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219642)

Tumor 29.08.2011. 12:33

(riješeno) Reboot prilikom intenzivnih 3D radnji

Napomena: ništa na kompjuteru nije overclockano i ništa novo nije stavljeno već dugo vremena

CPU: Q9550
GPU: GTX470
PSU: Corsair HX620W

U zadnjih par dana pojavio mi se problem da se kompjuter iznenadno počeo restartati prilikom igara.

Pojave koje su se desavale:

- nakon cca. minutu-dvije komp se smrzne na 5-10 sec i onda usljedi restart
- prilikom pokusaja pokretanja igre pojavi se "nvidia drivers stop responding"
- jednom pokusan Heaven bench i nakon 20-ak sekundi restart
- pokusana reinstalacija Nvidia drivera, ali neuspjesno jer prilikom reinstalacije dodje do restarta (ne normalni instalacijski restart nego iznenadni usred procesa). Pokusano nekoliko puta i svaki put isto
- pokrenut 3DMark06 i nije izvrcen do kraja, ali za vrijeme izvrsavanja je davao iznenadjujuce niske FPS
- desilo se da vidim da komp normalno radi, ali se na monitoru pojavi ona poruka kao kada nije spojen kabel

U petak je u komp stavljena 8800GTS 640MB i sve radi potpuno uredno. Instalacija drivera prodje bez problema.

Sve temperature (pa tako i graficke) su normalne.

Graficka je stara 1,5 godinu, PSU 4 godine.

Sta bi moglo biti - PSU ili graficka?

S 8800GTS sve radi OK, ali ona ni priblizno ne opterecije PSU kao GTX470.
Nekako sam sklon vjerovati ja graficka pocinje lagano umirati cisto zbog problema da restart uslijedi i prilikom instaliranja drivera.
Takodjer, i sam restart usljedi nakon 5-10 sec smrzavanja - pretpostavljam da bi PSU izazvao instantan restart dok graficka se pokusava iskobeljati, ne uspije i puf - restart.

Vase misljenje?

extacod 29.08.2011. 12:46

Vjerojatno je problem do grafičke, ako imaš garanciju fino ju reklamiraj i gotovo

ShanTech 29.08.2011. 15:24

Vjerojatno grafa zeza ko što kaže extacod, HX620 se ni bi smio ni oznojiti :) ako je ispravan, bilo bi odlično kad bi se imala mogućnost isprobati grafu u drugom kompu.

Aero100 02.09.2011. 21:41

Ako imas garanciju nosi na garanciju ako nemas, probaj reinstalirati windowse mozda driveri imaju neki defekt ako si prije slucajno ugasio neke drivere :/ Ako nemas garanciju probaj reinstalirati windowse, ako nece onda probaj pecenjem ako hoces... Resetiranje CMOS-a sumnjam da ce pomoc ako sa 8800 radi normalno :/

HX620W je napajanje za high end konfiguracije slazem se da nije do njega ...

Tumor 03.09.2011. 14:12

Grafa pod garancijom i poslana na servis.
Bas me zanima u slucaju zamjene sta ce ponuditi. Da li ce od nekuda izvuci neku GTX470 ili bi mogla uletiti serija 5 :D

kukuriku 04.09.2011. 16:50

Sve zavisi gdje je grafa kupljena.
Ako je to protis, čisto sumljam.
Javi što si dobio.

Tumor 04.10.2011. 20:49

Citiraj:

Autor kukuriku (Post 1969219)
Sve zavisi gdje je grafa kupljena.
Ako je to protis, čisto sumljam.
Javi što si dobio.

Kartica u pitanju bila je referentna Asus GTX470.
Kako je bila pod garancijom predana je u MR Servis na reklamaciju.

Danas sam preuzeo zamjensku karticu - Asus GTX570 DirectCUII.
Cooler je ogroman, a svidja mi se sto ima i backplate. Jedino mi nije bas najdraze sto je 3-slot.

Ja zadovoljan :D:D:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28.