![]() |
Samsung F3 HD103SJ (1 TB) spor i preglasan
Pozdrav svima! Evo, ovo mi je prva tema, pa se nadam da je dobro smjestena, te da cu dobit potrebne savjete.
Kupio sam disk iz naslova u petak, podijelio disk na dvije particije C: 100GB za OS i programe, tu i tamo koja igra, D: ostatak. Instalirao sam Windowse 7 gore, a napomena, prije sedmice sa Win XP, nikad slicnih problema na starom Samsung F1 640GB disku. Prvi problem je da je disk uzasno glasan, znaci cuje se ono "roštanje" kao kada se defragmentira disk, skoro pa konstanto. Npr. ako kliknem da otvorim Mozillu, on ne otvori instant kako je bilo sa starim diskom, nego krene "roštat" i nakon par sekundi otvara prozor, a onda jos taj zvuk cujem narednih 10-ak sekundi. Buka koju disk proizvodi prilikom dizanja Windowsa je nepodnosljiva, a stvarno nisam picajzla oko tog pitanja. Sve mi radi nekako cudno na ovom disku, svako malo je lampica za disk upaljena na kucistu da disk nesto radi, i svako malo tako "rošta". Uglavnom, kolicina tog preglasnog "roštanja" je abnormalna, sve radi usporeno, sta god da kliknem, treba mu puno duže... Izvrtio sam testove sa HD Tuneom i evo linka na album (4 screenshota ima) http://imageshack.us/g/20/randomaccessb.jpg/ U svakom testu imam padove u performansama i ne znam o cemu se radi. Vrtio sam AV program da nisam nesto pokupio i kaze da je sve ok. Ajde molim Vas pomagajte, da znam da li vracam disk u ducan i idem po drugi ili sta se dogada :wtf2: Hvala unaprijed :fala: |
Vrati disk, očito je s greškom.
|
Znaci, po grafovima i problemima koji se manifestiraju je neispravan?
Bas sam se razocarao kad sam stavio disk u komp, jer sam si mislio, pa nije moguce da je to taj hvaljeni F3 :/ Kontaktiram ih u ponedjeljak i vracam ga nazad. Hvala |
Pusti grafove, oni mogu pokazivat normalne vrijednosti ali sama činjenica da disk proizvod roštanje znači da nešto s njim nije u redu i imaš pravo na novi disk.
Ja sam kupio externi koji je stalno lupkao i proizvodio čudne zvukove iako je brzina pisanja i čitanja bila normalna, odma sam dobio novi kad sam ovaj reklamirao. Zna se kako se disk treba ponašati i čuti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |