PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) HP Compaq 615 se ne pali nakon instalacije Windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218958)

Scarface1991 13.08.2011. 19:21

(riješeno) HP Compaq 615 se ne pali nakon instalacije Windowsa

Lijep pozdrav svima, moj prvi post/tema na ovom forumu, nadam se da će biti korisnih savjeta:)

Ovako ljudi, jučer sam dizao Windowse na ovom laptopu i nakon što mi je formatirao C disk na koje sam htio staviti windowse normalno mi je restartao laptop, no onda mi se nije pojavila instalacija windowsa nego opet formatiranje diska i te stvari. Znači windowse mi nije htio uopće instalirati i nakon toga više ne mogu uopće upaliti laptop niti ući u postavke istog (ESC button). Jedino se čuje rad ventilatora. Da li itko zna što je moglo otići i da li se može popraviti? Inače star je točno 2 godine, a radi se konkretno o ovom modelu
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/en...1-3958447.html

Pritiskao sam i F8 i na ništa ne reagira, izvadio sam i bateriju i stavio da radi samo na adapter, ali ni od toga ništa :nono:

Ako netko ima nekakav savjet, slično iskustvo ili preporuku za kvalitetan servis nek napiše :goood:

Alvin 13.08.2011. 21:20

Matična ploča ti je vjerovatno neispravna
Hp imaju tkz. "blink code", blinka num lock i kod konektora za napajanje, kod tebe?

Scarface1991 14.08.2011. 09:36

Citiraj:

Autor Alvin (Post 1955847)
Hp imaju tkz. "blink code", blinka num lock

Upravo to, točno si pogodio.

E sad jel ima tu spasa uopće :(

coconut 14.08.2011. 09:45

Pobroji blinkove i usporedi s tablicom. Ako je matična problem, spasa nema - prodaj ga u dijelovima.
http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...t=1132551#N215

Alvin 14.08.2011. 13:10

Prvo ti provjeri kako ti je "coconut" napisao da
Ako je matična ja ti je mogu popravit, a možeš ga i prodat u dijelovima...
Aj vidi šta je s tim pa napiši

Scarface1991 14.08.2011. 13:44

Dečki, hvala puno na savjetima. Samo je problem što sam laptop ostavio u Zagrebu, a trenutno sam vikend u Slavoniji, no kad se vratim odmah budem provjerio ovo što je coconut linkao:goood:

@ Alvin u slučaju da je otišla matična budem ti javio pa ćemo vidjet što i kako dalje. Malo sam gledo po netu i nove su oko 1000 kuna, nije jeftino, ali s druge strane mi je puno dat 3 soma za novi laptop :stoopid:

coconut 14.08.2011. 14:13

Možda bi na ebayu jeftinije našao matičnu za njega, ali sam siguran da ti je i Alvin može popraviti jer ima iskustva.

Miki3 14.08.2011. 15:50

Citiraj:

Autor Scarface1991 (Post 1956039)
Dečki, hvala puno na savjetima. Samo je problem što sam laptop ostavio u Zagrebu, a trenutno sam vikend u Slavoniji, no kad se vratim odmah budem provjerio ovo što je coconut linkao:goood:

@ Alvin u slučaju da je otišla matična budem ti javio pa ćemo vidjet što i kako dalje. Malo sam gledo po netu i nove su oko 1000 kuna, nije jeftino, ali s druge strane mi je puno dat 3 soma za novi laptop :stoopid:

Ne isplati se ulagat, a možeš uvik uzet nekoga polovnjaka ima stvarno jeftinih na oglasnicima.

Ili ovo šta coconut kaže ebay i naručiš.

Alvin 14.08.2011. 16:12

Danas uzimat laptop ili polovnu ploču je dosta nezahvalno, ljudi su uglavnom prestali koristit pećnice za kolače, danas je hit peć ploče i grafičke, na kraju kupiš takvu ploču ona radi samo koliko....
Nemam ja ništa protiv tih metoda ali samo kad radiš za sebe ako radi radi, ljudi koji prodaju ploče reparirane u pećnicama su za mene niš drugo nego mali prevaranti
Bez alata.....
Bez garancije nema kupnje/popravka, moj savjet
Neznam kakva je situacija s ebay-om jer nisam naručivao ploče ali sigurno ima netko tu na forumu za podjelit iskustvo

marmarko 17.08.2011. 10:24

mozes potraziti polovnu plocu koja nije reparirana ili vec repariranu ali kvalitetnu, ja sam prije4-5 dana prodao tu plocu prilicno jeftino (ploca nije bila reparirana i bila je kao nova) ili javis se alvinu da je sredi, kao sto je i meni rijesio par ploca. LP

Scarface1991 18.08.2011. 19:21

Citiraj:

Autor marmarko (Post 1957503)
mozes potraziti polovnu plocu koja nije reparirana ili vec repariranu ali kvalitetnu, ja sam prije4-5 dana prodao tu plocu prilicno jeftino (ploca nije bila reparirana i bila je kao nova) ili javis se alvinu da je sredi, kao sto je i meni rijesio par ploca. LP

Da, čuo sam se sa Alvinom, samo je problem što nismo iz istog grada pa je to malo zeznuto.

barcode0000 22.08.2011. 18:37

Citiraj:

Autor Alvin (Post 1956092)
Danas uzimat laptop ili polovnu ploču je dosta nezahvalno, ljudi su uglavnom prestali koristit pećnice za kolače, danas je hit peć ploče i grafičke, na kraju kupiš takvu ploču ona radi samo koliko....
Nemam ja ništa protiv tih metoda ali samo kad radiš za sebe ako radi radi, ljudi koji prodaju ploče reparirane u pećnicama su za mene niš drugo nego mali prevaranti
Bez alata.....
Bez garancije nema kupnje/popravka, moj savjet
Neznam kakva je situacija s ebay-om jer nisam naručivao ploče ali sigurno ima netko tu na forumu za podjelit iskustvo

...bio je u pitanju kod mene jedan 19" forcebook sa izgorenom mbo. Kupili na e-bayu ploču za 1000kn. Ploča došla kroz 15-tak dana, opalili carinu naravno 300 kunića. Fino spakovana, rekao bi čovjek novo-novo. Otvorili je, malo ju pogledali pod lampom i zoom-om, kad ono se na njoj vidi da je izvršen teror reparature.:goood:. No dobro kao bitno da ploča radi itd... i to veselje sa ispravnim forcebook-om je trajalo mjesec dana i gotovo...opet ode mbo. Eto to je moje iskustvo na ebay-u.(a rating lika je bio super, kao novo iz trgovine sa inf. opremom i bla bla...)

Scarface1991 25.08.2011. 19:57

Evo dečki, riješena je drama. Otišo je hard disk, ugradio sam novi od 300 gb i sad sve radi odlično na windows 7 :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50.