![]() |
(riješeno) Problem : Gašenje PC-a
Pozz ekipa !
Problem je sljedeći : Upalim PC , normalno loada Windows te nakon nekog kraćeg vremena se PC ugasi sam od sebe te ventilatori (hladnjak procesora) ostaju upaljeni , vrte se. Nekada se ni ne uspije loadat Windows a to se već dogodi . Ja sumnjam u pregrijavanje procesora . Molim pomoć , hvala ! Konfa : CPU - Pentium 4 2.6 GHz PSU - MSI N1996 GPU - Radeon 9600 pro RAM - Kingston 512 MB HDD - Seagate 40 GB NAP - Codegen 300 W |
Malo više detalja bi molili ... tipa koji CPU, koja grafička, koliko diskova i RAMa te koje je napajanje unutra i od koliko Watta ... Meni sve miriše da napajanje nije u stanju pogoniti računalo ili ukoliko ga je moglo do sada pogoniti neki od kondića u napajanju je pukaoili na matičnoj ploči pa stvar više ne funkcionira
|
Mogu provjerit kondezatore na maticnoj i u napajanju jesu nabrekli , iscurili itd. Nadam se da nisu otišli a da ja te nemogu uočit na njihovom fizičkom izgledu :)
|
Citiraj:
|
Ne uspijem upalit nikakav program jer se komp dosta brzo ugasi nakon dizanja Windowsa.
PS. Dva kondezatora u napajanju izgledaju kao ovi označeni na slici , izgleda da je u njima problem :stoopid: ? http://1.bp.blogspot.com/_doSme9os_c...Capacitors.jpg |
Da mogli bi biti kondezatori u napajanju, jer rijeć je od Codegenu 300W koji to ima u peeku, dakle oko 200-250W uistinu. Što se tiće temp možeš ih pogledati u BIOSu pod HW monitor ili neki slićni naziv. Najjednostavnije posudi od nekog frenda napajanje i probaj. A mislim imaš onih LC Power od 420W za cca 150 kn ...
|
Slažem se sa Black Dragon-om --- vrlo vjerovatno da je napajanje. Još ako je par godina staro...
|
Izgleda da je :D
Igrom slucaja doma sam ima 2 slicna kondezatora , ova 2 sta su nabrekla na napajanju su bila 1000 uF 16V , ja sam ima 1000 uF 25V , zamjenia ih i eto zasad radi o.O . Zahvaljujem na sugestiji da su mozda kondezatori u pitanju :chears: :amen: :lol2: |
Pretpostavljam da je mijenjanje kondića trajno rješenje? Ne razmišljaš o novom napajanju?
|
Naravno da nije :D Čudna je elektronika , nece to napajanje jos dugo ...
Nabavia sam vec neko drugo napajanje u jednog kolege , najbitnije mi je bilo da saznam problem gašenja kompa i sazna sam , hvala svima ;) PS. Zar nije gušt pronac nabrekle kondezatore i malo se igrat lemljenja ? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |