![]() |
Reset switch problem
Lian Li PC-Q11B i ASRock H67M-ITX/HT maticna ploca.
Problem: Kako god da prikljucim reset switch na maticnu on gasi racunalo umjesto da resetira. Power button normalno gasi racunalo i to, kad je post, sa djelićem sekunde kasnjenja kako bi i trebalo biti. Reset button gasi racunalo odmah bez kasnjenja, kao da se iscupa iz strujne uticnice. Da napomenem, kuciste ima tipke sa sa ugadjenim power i hdd ledicama u same tipke.Probao sam cak otpojiti sve osim power button i reset button ali opet gasi. Ne znam u cemu bi mogla biti kvaka. |
Postavke biosa?
|
Iskreno govoreci , u BIOS jos nisam ni usao. Jucer sam poceo slagati racunalo i kad sam sve poslozio isao probati power, reset i LEDice. Ni jedno racunalo dosad mi nije radilo ovakav problem pa sam mislio da ja nesto nisam zajebo kod slaganja.
Sad cu ga sloziti i proceprkati po BIOSu. |
Baci oko na power postavke, mozda je nesto krivo.
|
ASRock UEFI, upravo ga prekopao, nema nista sto bi mi pomoglo oko ovoga. :(
|
Pokusaj zamijenit konektore, Power sa kucista spojit na reset na mbo i Reset sa kucista spojit na power. Cisto da vidis da li se isto desava.
Btw, kod mene reset nije ni spojen, ne koristim ga. :D |
Probaj sam odvijačme kratkospojiti pinove na matičnoj ploči koji se odnose na reset pa vidi kako ploča reagira. S time da budeš pažljiv prilikom toga da ne dodirneš pinove koji se nalaze pored.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:04. |