![]() |
(riješeno) Olympus C300 zoom ne čita Smart Media karticu
Imam starog c300 zoom i u njemu je bila 128Mb smart media kartica. Sve je radilo O.K. dok nisam zbog žurbe izvadio karticu iz njega (jer nisam imo kabel sa sobom) i stavil u čitač kartica na komp da bi prebacil slike :hitthewal:.
Slike sam prebacil, karticu vratil nazad u fotkić, on je ponudil da ju formatira. Kad sam pristal, umjesto formata napisal je CARD ERROR.:fuming: Da bude stvar gora, mislil sam da bu pomoglo formatirati ju u kompu (pod win7). Više ju ne prepoznaje u fotiću, nudi format ali nako toga CARD ERROR. Na drugim kompovima u čitaćima ju vidi kao ispravnu memoriju. Stavil sam nazad i Xp na jedan komp te pokrenul neke programe skinute s neta ali ni išlo.:hitthewal: Ukoliko ko zna kaj treba ili može rješiti stvar, dogovorili se bumo.:chears: |
Formatiraj u FAT datotečni sistem na pc-u.
|
I kod mene jedan takav sa identicnim kvarom. Ali kod mene je xD memory card. Ne cita nijednu karticu.
|
Formatiro ja FAT-u i ništa. Opet isto. Probao i s card wiper-om i smformatom ali uvijek ista stvar. Svi PC-i čitaju karticu ali fotkić samo nudi format i kad potvrdiš napiše CARD ERROR.:stoopid:
Isprika na tipu aparata C300 zum |
Počisti kontakte u aparatu i na kartici, možda su prljavi...
|
Evo da napišem kako sam nakon svih pokušaja sa čitačima kartica i softverom napokon odustal od spašavanja memorije, da bi baš u tom trenutku došel poznanik i rekel da mu posudim karticu da nekaj proba pa ju vrati.
Nakon kaj ju je vratil sve dela ko urica.:goood: On je stavil u svoj digitalni Fuji i normalno formatiral. Nakon toga radi i kod mene super. E da sam to znal prije da 100% radi dal bi oglas a ne kopal po forumima i gubil puste cajte na softver. Evo možad još ko ima sličan problem pa da zna. Pozdravljeni!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins...iley-smile.png |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:10. |