PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Workgroup i pristup (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218237)

Žac113 27.07.2011. 13:34

Workgroup i pristup

E bok ljudi imam jedan problem. Imam dva računala staro(xp) i novo(7) povezao sam ih
u lan preko adsl, staro računalo mi se povezuje na Internet preko novog.Problem je razamijena podataka podesio sam sve za prebacivanje podataka sa jednog na drugo(Workgroup, ip adrese,ping radi).Neko vrijeme je radilo sve super al onda mi se nešto
sje.... uglavnom da ne duljim na starom(xp) vidim Pc2(xp) i novo Pc1(7) al na novom ne vidim ni Pc1 niti Pc2 uopće kad omogućim LAN.Na novom mi je sada pod network samo media player kad je LAN omogućen, htio bi samo znati kako da vidim i jedno i drugo računalo na novom pod Network.(firewali i UAC su isključeni)

Nikky 27.07.2011. 13:42

Premjestio sam u novu temu, drugi put pazi gdje ćeš postavit temu / pitanje.

Dao si malo podataka a i nisi napisao baš jasno kako je spojeno.
Ako imaš adsl onda reci koji uređaj imaš,
jel svaki komp mrežom spojen direktno na taj uređaj ?

Vrlo vjerojatno si sprčkao postavke Home mreže na kompu sa W7.

Žac113 28.07.2011. 07:29

Ispričavam se za postavljanje pitanja na drugoj temi ne visim baš po forumima
pa nisam znao da se nesmije.Što se tiće spajanja oba kompa su spojena obićnim
internet kabelom na adsl(direktno).Što se tiće ADSl neznam koji je, star je negdije 4 godine brzine 100 megabita/s. A što se tiće Home mreže sve su postavke kako bi trebale
biti(npr. enable seeing another computer on LAN/Network).Da ne zaboravim na Pc2(Xp)
sam imao firewal Zone alarm koji me je pitao dal želim pustiti drugi komp.Možda zato što sam ga deinstalirao je zbrkalo stvar. Uglavnom u mreže i spajanje u LAN se baš i ne kužim i zato molim pomoć.

lilchriss 28.07.2011. 15:55

nije mi jasan ovaj dio "povezao sam ih u lan preko adsl, staro računalo mi se povezuje na Internet preko novog". ako si ih povezao preko rutera/adsl modema u lan ne kuzim kak se onda staro racunalo povezuje preko novog na internet daj malo pojasni taj dio.

IP na mreznim karticama imas manualno podesen il automatski?
jel prolazi ping sa win 7 na ruter?

Žac113 28.07.2011. 18:15

Kao što sam rekao u predhodnom postu ne kužim se baš u sve to spajanje znam da sam
što se tiće interneta kad sam stavio new connection( T-com) na novom pod opcijama koje su
slijedile stavio opciju da mi se drugo računalo preko ovog spaja na internet
a na starom na new conection da se spaja preko novog na internet.
Ip mrežnim karticama je na automatic, a što se tiće pinga nisam ni probao pingat
sa OS 7 na ruter.
DA
NE
ILI
SAMO NE EKSOR

lilchriss 28.07.2011. 22:48

ajde ovako onda..
na oba racunala:
1. uđi u Command Prompt (start->run->upisi cmd->lupi enter)
2. u Command Promt upisi "ipconfig /all" nez navodnika i lupi enter
3. napravi screenshot-ove i postaj da vidim

dalje.. uzmi taj adsl/ruter u ruke i okreci dok ne vidis neku naljepnicu i prepisi da vidimo kakav je to ruter...

jel radi na oba racunala internet?

Žac113 29.07.2011. 07:50

Nisam trenutačno doma stavio sam ti sliku(našao na internetu) od routera a ipconfig ću napraviti kad sam doma.
Da ne zaboravim dobio sam ikonu od Pc1(7) ali me ne pušta u nutra,nakon nekog vremena baca error da mi nešto nevalja sa nework konekcijama[check your network connection] ili nemam admin ovlasti.(na starom kompu isto od Pc1[you maybe do not have premmision to accses this computer]-{nisam stavio nikakve admin ovlasti(pc1)}
Kao što sam rekao u prvom postu sve je funkcioniralo super dok mi se nešto nije poremetilo, otkad sam napravio konekcije za internet i LAN nisam ništa prčkao.

Žac113 29.07.2011. 07:51

http://www.google.hr/imgres?q=adsl+r...:429,r:13,s:54

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:21.