PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Internet "umire" paljenjem uTorrenta 3.0 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218202)

tutix 26.07.2011. 16:58

Internet "umire" paljenjem uTorrenta 3.0

Imam jedan gadan problem koji ni uz masu Googlanja nisam uspio riješitit pa vas molim za pomoć. Naime, imam Zyxelov P660-HW-D3 router i nedavno sam flashao posljednji firmware. Resetirao sam ga i unio ispravne postavke i od tog trenutka mi uTorrent zadaje probleme prilikom skidanja jer ne mogu otvorit normalno ni jednu stranicu u browseru (prije sa T-Comovim firmwareom je sve bilo u redu). Upload rate je podešen, podešeni su globalni maksimalni broj konekcija, čak sam i probavao tweakove u naprednim opcijama, isključit DHT i UPnP ali ništa ne pomaže.

Što je najbolje računalo s kojeg skidam je spojeno na ethernet sučeljem sa routerom dok su još dva prijenosna računala spojena wirelessom. I s tih prijenosnika mogu normalno skidat torrente i normalno surfat jedino mi ovo stolno zadaje probleme. U Event Vieweru mi izbacuje grešku koja je povezana sa DNS-ovima.

Citiraj:

Name resolution for the name #tracker.bitnova.info# timed out after none of the configured DNS servers responded.
Unutar ljestvi su serveri stranica na koje pokušavam pristupat. Što je najbolje DNS-ovi poblesave čim upalim uTorrent makar u njemu ne skidam ništa tako da vjerujem da je softverski problem. Probao sam DNS-ove ručno zadat u postavkama mrežne kartice i u configu od routera ali 0 bodova.

Računalo je ovo iz Moj Komp, mrežna Realtekova RTL8167, T-Comov ADSL 4 mbit, Windows 7 Professional redovito updatean.

Što još pokušati jer čupam kosu?

tutix 26.07.2011. 18:49

Evo riješenje, možda nekom pomogne. Krivac MSE, ne mogu vjerovat da nisam prije provjerio. Isključiti na Settings - Real time protection - Enable network inspection sistem. To iskljucio i radi sve. Nije bio firmware kriv.

Baja 001 26.07.2011. 19:05

Citiraj:

Autor tutix (Post 1947196)
Evo riješenje, možda nekom pomogne. Krivac MSE, ne mogu vjerovat da nisam prije provjerio. Isključiti na Settings - Real time protection - Enable network inspection sistem. To iskljucio i radi sve. Nije bio firmware kriv.

MSE na 3 kompa i nema problema, doduše nije stavljeno smeće zavano uT 3.0 :kafa:

tutix 26.07.2011. 19:09

Evo ja ga imam na jednom pa mi je zaklao vezu na tom jednom. Bolje da se vratim Aviri :)

E da bilo je problema i sa 2.2 verzijom tako da nije do uTorrenta.

Baja 001 26.07.2011. 19:15

Citiraj:

Autor tutix (Post 1947205)
Evo ja ga imam na jednom pa mi je zaklao vezu na tom jednom. Bolje da se vratim Aviri :)

E da bilo je problema i sa 2.2 verzijom tako da nije do uTorrenta.

Ni najmanjih, koristim MSE sa svim updateima, i uTorrent 2.2.1 :kafa:

Rain Man 26.07.2011. 19:53

I ja isto MSE sa uT 2.2.1 i sve radi najnormalnije.

baban 26.07.2011. 21:30

kod mene nikakvih problema
koristio stariju verziju uT, nedavno apdejtao na 3.0 i sve sljaka (sljakalo i prije)
(mse apdejtan takoder - Enable network inspection sistem on)
vista ultimate sp2

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36.