![]() |
problem - boot
ovako..imo sam instaliran xp na jednom HDD-u, a sedmicu na drugom..neš mi nije htio formatirat HDD sa xp-om pa sam koristio ovaj program i slijedio postupak: http://www.partition-tool.com/easeus.../wipe-disk.htm ...sad kad upalim komp kaže mi "Boot from CD/DVD"..neznam zaš me to traži kad sam već imao instaliran windows 7..jel zna neko kako da uđem u windows 7??
|
Pokušaj u Bios-u zamijeniti redosljed botanja HDD-ova-
|
formatiranjem diska izbrisao si i Boot loader pa sad komp nezna što napraviti, zato ti sedmica nije htjela formatirati taj HDD
|
zamjenio sam raspored bootanja..nije pomoglo.. :(
|
jel zna ko kaj bi mogo napravit još?? probo sam odspojit HDD na kojem je bio xp..opet isto traži..pomoć :hitthewal:
|
EasyBcd i rijesi si boot.
|
Reinstaliraj windowse :)
|
kak da koristim easybcd kad mi neće opće dić windows??
ak reinstaliram windows nezz oće mi brisat podatke jer nezz na kojoj će particiji bit.. |
Citiraj:
Ustvari, nadji lokalnog majstora i daj mu za cevape i pivo da ti to rijesi. I sa ovim "nezz" neces daleko... |
Zar nema cd sedmice onu opciju "automatic repair" ?
|
Pokreni instalaciju Windwsa 7, kad ti se pojavi onaj prozor gdje piše Install Now, pritisni Shift+F10 i trebao bi ti se pojaviti naredbeni redak (CMD). Nakon toga upiši sljedeće:
bcdboot X:\Windows X = Oznaka diska na kojem je instaliran Windows 7, vjerojatno C ili D. Ako nisi siguran na kojem su disku Windowsi, nakon što se pokrene CMD, upiši diskpart, udari enter, nakon toga list vol i vidjet ćeš kapacitet diska i slovo koje moraš upisati umjesto onog X-a. Da bi izašao iz diskparta upiši exit i onda ovo gore. Kad ti ispiše da je sve prošlo bez greške, exit i restartaj računalo, u BIOS-u stavi da ti se prvo boota HDD i nakon izlaska iz BIOS-a, trebali bi ti se pokrenuti Windowsi 7. Citiraj:
|
Malo staro...3 mjeseca :)
|
Možda zatreba nekome kasnije....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |