![]() |
X-fi Elite pro pucketanje i gubljenje zvuka
Više sam lud i ne znam kako da riješim problem. Ne znam je li vezano za OS ali na XP se to nije dešavalo, a sada na W7 ne mogu normalno koristit karticu koja ja koštala 1700 kuna (f**cking Creative).
Naime, zvuk pucketa i gubi se i to toliko ekstremno da ne može normalno ni odsvirat onaj welcome ton od windowsa. E sad, ne znam je li to neki problem koji se može riješit ili je taj (skupi) komad hardwarea vrisnuo (makar ne znam uslijed čega) :/ Ako tko ima ikakvih prijedloga što da probam ili napravim bio bih mu zahvalan... |
Koji driveri? Napravi update...
Jesi provjerio na drugim zvučnicima/slušalicama? Isključi sve zvučne efekte u driverima. Imaš li garanciju? Ako ne, kontaktiraj Creative... |
ma probao sve žive drivere, reinstalirao windowse, isključivao efekte, probao u različitim modovima s različitim programima i nula bodova.
Garancije više nema :/ |
takav sam ja problem imao i ja. Meni je problem bio na analognim OPAMP-ovima koji su ocite pregorili. jedino ti preostaje da potrazis i nabavis nove OPAMP-ove te ih prelemis i pokusas sloziti sam. LM4562 je OPAMP koji bi isao gore
recimo ovdje imas upute za music model ali je gotovo sti postupak za elite pro: http://www.overclock.net/sound-cards...will-void.html |
vidjet ću što će Creative odgovorit a onda ću razmislit o ovoj avanturi tj probat nekoga zahaltat da mi to napravi jer ja i lemilica i ovakvi pikantni poslovi bi mogli završit pogubno i za mene i za karticu :/
|
Imao sam sličan problem sa istom karticom, dodushe ne toliko ekstreman i na XPu isključivo.
Uzrok je bio u dijeljenom IRQu, kad sam prebacio karticu u drugi slot te je dobila dedicirani IRQ problemi su nestali. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |